Сьогодні Шостий Апеляційний Адміністративний суд міста Києва розгляне справу про зняття кандидата в президенти Володимира Зеленського з президентських виборів. Навіщо і чим це загрожує?

Юрій Романенко - політолог, експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього, докладно пояснив ситуацію, що склалася. За його словами, згідно діючого законодавства підстав для зняття з виборів може бути дві:

  • якщо кандидат помер;
  • якщо кандидат власноруч написав відмову від участі у виборах.

"Позов подав адвокат Андрій Хилько. Що це означає і чим загрожує? Пояснюю швидко, чітко, лаконічно", - додав політолог.

Варто зазначити, що суд запланований сьогодні о 21 годині вечора в Києві.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Навіщо це роблять? А просто, щоб підірвати легітимність нового глави держави. Дрібно, подав, як їх душі. Б'ють по дружинам, по всьому. Така їхня жадоба влади. Більше пекла, більше трешу, згоріла хата, гори й сарай", - додав Романенко.

За словами політолога, у позові вказано "за підкуп виборців". Перший тур пройшов 31 березня, позов можна було подати відразу, але ж ні, дочекались критичної дати, напередодні другого туру виборів, які відбудуться завтра, 21 квітня.

"Запускається це лайно, розкручують різні речі, за фактом виходить багато лайна, що звично для порохоботів. Вони не хочуть, щоб країна вийшла з цього всього, це їх стиль", - підсумував політолог.

Нагадаємо, змушують стояти в черзі не просто так: нова схема фальсифікації на виборах, про це повинен знати кожен.

Як повідомляв "Знай.ua", епопея з президентськими виборами добігає кінця. Вже 21 квітня країна дізнається, хто ж буде головую держави. Ми продовжили цікавитися в українських екстрасенсів, астрологів та магів, як зміниться Україна після виборів, що слід очікувати від майбутнього президента і коли закінчиться війна на Сході.

Також "Знай.ua" писав, як проголосувати на виборах президента після 20:00: у ЦВК пояснили всі нюанси.