Дмитро Олександрович Разумков – український політолог, один з головних політичних консультантів новообраного президента України Володимира Зеленського.

Дмитро Разумков – старший син відомого політика Олександра Разумкова, який був першим помічником Леоніда Кучми за часів його президентства.

За свої 35 років Разумков встиг попрацювати в комерційних і державних секторах, а також вступити і покинути Партію Регіонів. Сьогодні ж Разумков – керуючий партнер і директор "Ukrainian Politconsulting Group" і один з головних консультантів Володимира Зеленського. Публікуємо кілька цікавих фактів з життя Дмитра Разумкова.

Дмитро Разумков: цікаві факти з біографії

1. Біографія:

Дата народження – 08.10.1983

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Вік – 35 років

Місце народження – місто Бердичів, Житомирська область

2. Батьки – Олександр Разумков і Наталя Кудря. Мати – актриса, має звання народної артистки України. Разумков-старший довгий час працював в ідеологічному відділі ЦК ЛКСМУ. Під час президентських виборів в 1994 році увійшов в команду Леоніда Кучми. А поле перемоги кандидата – зайняв крісло першого помічника президента. Однак вже через рік був відправлений у відставку в результаті конфлікту з Дмитром Табачником. Пізніше обіймав посаду заступника секретаря РНБО. У 1999 році помер.

У Дмитра Разумкова є брат Гліб, який народився в цивільному шлюбі Олександра Разумкова і Юлії Мостової (головний редактор видання "Дзеркало тижня"). У 2003 році Юлія Мостова вийшла заміж за Анатолія Гриценка, а той усиновив Гліба.

3. Дмитро Разумков здобув освіту в київському ліцеї №38. Після вступив до Інституту міжнародних відносин на спеціальність "Міжнародні економічні відносини". Потім навчався в Університеті державної податкової служби за спеціальністю "Правознавство".

4. Кар'єра і бізнес. Починаючи з 2006 року Разумков займається політичним консалтингом, а також вивчає виборчі процеси. Дмитро Олександрович – фахівець в інформаційно-аналітичних питаннях, внутрішній і зовнішній політиці країни, а також у формуванні громадської думки та іміджу. На сьогоднішній день – він керуючий партнер великої компанії "Ukrainian Politconsulting Group». б Його бізнес-партнери – Неллі Яковлєва та Василь Мокан.

З 2006 по 2010 року входив до складу Партії Регіонів. Однак в 2010 році, коли Віктор Янукович переміг на президентських виборах, покинув ряди політичної сили. При цьому сам Дмитро заявляє, що ніколи не був політтехнологом регіоналів і не входив в Молоді регіони.

В інтерв'ю Разумков розповідав, що у віці 22 років став цікавитися політикою. Однак тільки в 2004 році усвідомлено вступив в Партію регіонів через те, що не підтримував Віктора Ющенка, прийшов туди, тому що не сприймав ситуацію в державі. Більш того, деякі ЗМІ пишуть, що Разумков входив до складу Молодих регіонів, проте політолог називає це фейком.

5. У 2010 році починає працювати з Сергієм Тігіпком. Цікаво, що свого часу, саме батько Дмитра Разумкова запропонував кандидатуру Тігіпка на посаду віце-прем'єр-міністра з економічних питань в уряді Павла Лазаренка. Тігіпко і Разумков були знайомі ще з часів роботи в комсомолі.

6. У Дмитра Разумкова принципова позиція в мовному питанні – він говорить виключно російською. Аргументує він це тим, що поки в Україні є російська агресія і бажання РФ захистити населення, яке говорить російською мовою, від утисків, він буде продовжувати публіно говорити виключно російською мовою. Цим політолог показує, що його, як і інших українців, не потрібно ні від кого захищати, а тим більше, приїжджати в нашу країну на танках з автоматами і розв'язувати війну.

При цьому політтехнолог вважає, що політики піднімають питання мови виключно перед виборами. Тому пропонує взагалі винести його за дужки до тих пір, поки не закінчиться війна, а Росія не поверне окуповані території.

7. У команді Зеленського Разумков працює на волонтерських засадах, тобто безкоштовно. За його словами, у нього немає домовленостей ні про посади, ні про місце, ні про якісь перспективи.

8. У своїх інтерв'ю політолог не раз підкреслював, що негативно ставиться до чорного піару під час передвиборчої кампанії.

"Ми нікого не поливаємо брудом. Показуємо відкриту і доступну кампанію з тезами, з якими йшли як в першому турі, так і зараз", – заявляє радник Зеленського.

9. Дмитро Разумков одружений, сім'я виховує двох дітей.

10. Контакти. Сторінка Дмитра Разумкова в Фейсбук

Фото

Дмитрий Разумков

Дмитрий Разумков

Дмитрий Разумков

Відео