Бразилець Рафаель Маркуса Лусваргі, який воював у рядах бойовиків терористичної "ДНР", почув вирок українського суду. Його засудили до 13 років тюремного ув'язнення за обвинуваченням в участі у злочинній діяльності терористичних організацій та незаконних збройних формувань на території України.

Таке рішення ухвалив Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Суд, заслухавши доводи сторін, визнав обвинуваченого винним за ч. 1 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України і призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна", – йдеться в повідомленні.

В прокуратурі зазначили, що обвинувачений визнавав свою провину в участі у незаконних збройних формуваннях, але заперечував участь у діяльності терористичних організацій.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Окрім позбавлення волі, суд постановив конфіскувати все майно Лусваргі, яке наявне у нього в Україні – ноутбук і мобільний телефон. Крім того, суд стягнув з іноземця витрати на проведення експертиз у сумі близько 15 тис. гривень.

Також повідомляється, що захист Лусваргі забезпечував державний адвокат, адже родичі, колеги й бразильські дипломати не виявили зацікавленості у більш потужному юридичному супроводі найманця бойовиків.

СУД ОГОЛОСИВ ВИРОК БРАЗИЛЬЦЮ РАФАЕЛЮ ЛУСВАРГХІ – ПРОКУРАТУРА КИЄВА У четвер, 02 травня 2019 року, за підтримання...

Geplaatst door Прокуратура міста Києва op Donderdag 2 mei 2019

Нагадаємо, Рафаель Лусваргі – розпіарена в сепаратиських медіа персона, професійний бойовик, який воював ледь не в усіх гарячих точках планети. У 2014 році він приєднався до окупантів на Донбасі, та навіть отримав медаль за наказом Гіркіна (Стрєлкова). Сепаратистські ЗМІ багато розповідали про бойові "звитяги" Лусваргі – як він убивав українців та як був поранений під Донецьким аеропортом.

Як повідомляв портал Знай.ua, у жовтні 2016 року Лусваргі затримали співробітники СБУ в аеропорту "Бориспіль".

У грудні 2017-го Лусваргі замінили запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання терміном на два місяці. Звільнений з-під варти бразилець жив в одному з київських монастирів УПЦ Московського патріархату.

Також Знай.ua писав, 4 травня 2018 року представники Національного зловили найманця Лусваргі біля посольства Бразилії в Києві і силоміць привели в СБУ.