Чинний президент Петро Порошенко звільнив командувача Національної Гвардії України Юрія Аллерова.

Порошенко, схоже, вирішив надолужити за кілька днів все, що не зробив за час свого президенства. І Так, після призначення нового командувача ООС, яке відбулось напередодні, сьогодні, 7 травня, Порошенко звільнив Аллерова з посади командувача Національної гвардії України. Про це йдеться в указі президента №196 від 7.05.2019 р.

"Звільнити Аллерова Юрія Володимировича з посади командувача Національної гвардії України", — йдеться у документі.

Іншим своїм Указом Глава держави призначив виконуючим обов’язки командувача Національної Гвардії Миколу Балана.

Микола Балан

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно ст. 7 Закону "Про Національну гвардію України" командувач НГУ призначається та звільняється на посаду президентом України за поданням міністра внутрішніх справ.

Зазначимо, що Порошенко призначив Аллерова командувачем Національної гвардії України у грудні 2015 року.

Юрій Аллеров — український військовий, генерал-лейтенант, головний інспектор Міністерства оборони України. Кавалер ордена Богдана Хмельницького III ступеня.

Юрій Аллеров

Нагадаємо, 6 травня чинний президент Петро Порошенко призначив новим командувачем операцією об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Як повідомляв портал Знай.ua, новий командувач ООС Олександр Сирський у 2015 році був одним із головних командирів АТО під час боїв за Дебальцеве.

Також Знай.ua писав, у Зеленського прокоментували призначення нового командувача ООС