Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер розповів про ймовірність обміну полоненими.

Про це повідомляє ВВС.

Зокрема, Волкер розповів, що бажання новообраного президента Володимира Зеленського провести обмін полонених у режимі "всіх на всіх" дуже хороша ідея. Дипломат підкреслив, що подібний план є дуже хорошим.

Крім того він відзначив, що російське керівництво ніколи не йшло на повний обмін утримуваних полонених, попри постійні пропозиції української сторони та міжнародних союзників.

Курт Волкер
Курт Волкер

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому він додав, що Путін може розпочати звільнення полонених з незаконно утримуваних українських моряків.

"Це було б неймовірно. Російська сторона ніколи не бажала йти на повний обмін полоненими. З їхнього боку завжди було багато формальностей, які насправді було неможливо виконати. Останній великий обмін відбувся півтора року тому. Думаю, з боку Росії було б хорошим жестом звільнити українських моряків, затриманих у міжнародних водах у Керченській протоці в листопаді 2018 року (Росія наполягає, що українські кораблі перебували в її внутрішніх водах - Ред.)", - додав Волкер.

Нагадаємо, Нагадаємо, Курт Волкер розповів, що на інавгурацію президента Володимира Зеленського з США прибуде делегація "найвищого рівня представництва". За словами дипломата на інавгурація президента Володимира Зеленського прибуде ціла делегації із США. При цьому він розповів, що представники США будуть дуже серйозного рівня.

Як повідомляв "Знай.ua", спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер звернувся до новообраного президента Володимира Зеленського з приводу окупованого РФ Донбасу. Волкер вважає, що якщо майбутній президент України Володимир Зеленський вирішить досягнути врегулювання на Донбасі, відмовившись від частини територій на користь Росії, ставлення українців до нього дуже швидко стане негативним.

Також "Знай.ua" писав, що спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що США і надалі підтримуватимуть мирну і демократичну Україну, чиї кордони і території, включно з Кримом будуть відновлені.

Україна може зруйнувати нафтову монополію Росії - Тишкевич