Український президент-утікач визнаний винним у державній зраді. Однак екс-президенту Віктору Януковичу це не завадило звернутися до Окружного адмінсуду Києва з позовом. Він вимагає притягнення до дисциплінарної відповідальності свого державного адвоката Івана Ангеліна. Відтак судом вивчаються матеріали позову і вирішується питання про відкриття провадження у справі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Окружного адмінсуду.

"В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов Віктора Януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа – Іван Ангелін. Позивач просить суд визнати протиправним рішення ВКДКА від 29 березня 2019 року, яким було скасовано рішення про притягнення адвоката Івана Ангеліна до дисциплінарної відповідальності, а саме – позбавлення його права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України", - сказано у повідомленні.

Очевидно, колишній президент чітко моніторить ситуацію в Україні і не забуває колишніх образ. Зокрема, наразі судом вивчаються матеріали позову та вирішується питання про відкриття провадження у справі.

У вересні 2018 року адвокат Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги міста Києва Іван Ангелін, призначений Януковичу у справі Майдану.

Популярні новини зараз
Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду
Показати ще

Кваліфікаційна дисциплінарна комісія адвокатури міста Києва позбавила його права займатися адвокатською діяльністю. Причиною називають, що Ангелін "замість захисту клієнта працював не на його боці і не в його інтересах, а сприяючи отриманню прокуратурою в найкоротші терміни рішення проти клієнта".

Нагадаємо, "Так ганебно, як цей - жоден президент не йшов", - Богуцька розповіла, як Порошенко поставив на собі жирну крапку.

Як повідомляв портал Знай.uа, у ГПУ заявили, що можуть силою привести Порошенка на допит.

Також Знай.uа писав, що Луценко пояснив, чому він не з'явився на допит.