У команду до Зеленському міг потрапити кожен, достатньо було перейти на офіційний сайт і зареєструватися або ж подати заявку на сторінці в Facebook. Багато так і зробили. Однак крім просто ініціативних людей, країні потрібні професіонали, про які ми і розповімо. Отже, хто ж входить в оточення нового президента.

Ze2019: хто входить в команду Володимира Зеленського

Іван Баканов

Чим займається: очолює штаб, взаємодіє з Верховною Радою.

Иван Баканов

Місце народження – Кривий Ріг. Зеленський і Баканов друзі з самого дитинства – росли в одному дворі і ходили в одному школу. Баканову 44 роки, має освіту юриста. З 2017 року є головою партії "Слуга народу".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Дмитро Разумков

Чим займається: внутрішня політика.

Дмитрий Разумков

Разумков – син уже покійного помічника президента Кучми Олександра Разумкова. До слова, Разумков-старший був одружений на журналістці Юлії Мостової, яка, на сьогоднішній день, одружена з Анатолієм Гриценком.

Дмитру Олександровичу 35 років, він – партнер в компанії UPG, яка займається політичним консалтингом. Експерт заявляє, що працює у Зеленського на волонтерських засадах і не має ніяких домовленостей, що стосуються майбутніх посад. Детальніше про біографію Івана Баканова ви можете прочитати на нашому сайті.

Олександр Данилюк

Чим займається: міжнародні відносини, фінансова політика.

Александр Данилюк

Йому 43 роки, родом він з Молдови.

На держслужбі вже 14 років. За час кар'єри встиг попрацювати радником міністра Юрія Єханурова і Віктора Януковича.

Після Революції Гідності став представником президента Порошенка в Кабінеті міністрів. З 2016 був призначений міністром фінансів. Через два роки покинув пост, ймовірно, через конфлікт з прем'єр-міністром.

Олександр Данилюк одружений, сім'я виховує двох дітей.

Олександр Мережко

Чим займається: міжнародні відносини і питання народовладдя.

Александр Мережко

Команда нового президента, здебільшого, – це адвокати та юристи, та Олександр Мережко не виняток. Йому 48 років. Очолює кафедру права в КНЛУ. Кілька років тому брав участь в конкурсі на посаду судді в Європейському суді з прав людини, однак безуспішно.

Руслан Рябошапка

Чим займається: антикорупційна політика.

Руслан Рябошапка

Йому 42 роки. З 1998 року працював в Міністерстві юстиції, а з 2003 року займається питаннями корупції і протидії їй. У 2011 році став працювати в уряді Азарова, пішов через два роки.

Близько року був членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

Рябошкапка вважає, що всі державні послуги слід перевести в електронний формат. Таким чином, на його думку, вдасться максимально уникнути корупції в цьому секторі, так як українцям не доведеться контактувати з чиновниками.

Галина Янченко

Чим займається: питання протидії корупції, а також Діджитал-рішення.

Галина Янченко

Янченко 30 років. Очолює Громадський контроль НАБУ.

Освіту соціолога отримала в Києво-Могилянській академії. У минулому була депутатом Київської міської ради.

Іван Апаршин

Чим займається: питаннями безпеки і оборони країни.

Иван Апаршин

Апаршин 62 роки, він має звання полковника запасу. Спочатку під час виборів передбачалося, що Апаршин обійме посаду міністра оборони в разі перемоги Анатолія Гриценка. Однак після першого туру перейшов в команду Зеленського.

У минулому військовий займав посаду голови департаменту військової політики Міністерства оборони, а також балотувався до ВР від партії Гриценка.

Денис Монастирський

Чим займається: відповідальний за розвиток правоохоронної системи.

Денис Монастырский

Монастирський – працює в університеті права в Хмельницькому, а також займається питаннями судової системи в "Українському інституті майбутнього".

Сергій Іонушас

Чим займається: питання органів правосуддя.

Сергей Ионушас

Іонушас володіє власною юридичною компанією "Гелон", яка представляє інтереси "Кварталу 95". Є членом Асоціації правників України.

Ірина Венедиктова

Чим займається: судові системи.

Ирина Венедиктова

Експерт має юридичну освіту, завідувач кафедри права в ХНУ імені Каразіна. У минулому хотіла стати членом касаційного суду, однак не змогла здати профільний іспит.

Руслан Стефанчук

Чим займається: ідеолог команди, питання формування державних інституцій, розробка закону про референдум, податкова система.

Руслан Стефанчук

Стефанчук родом з Тернополя. За освітою – юрист. Є членом НАН України. Кілька років тому намагався отримати посаду судді у Верховному суді, однак безуспішно.

Відзначився співпрацею з чиновниками, що мають зв'язки з Петром Порошенком – депутатом Анатолієм Матвієнком і віце-прем'єром Степаном Кубівим.

Марина Бардіна

Чим займається: питання рівноправності чоловіків і жінок.

Марина Бардина

Про жінку майже нічого не відомо. Так, в минулому Бардіна брала участь в програмі "Молодь змінить Україну", займалася вивченням самоврядування в Австрії. Також вона була помічницею депутата Сергія Лещенка.

Сергій Кальченко

Чим займається: виборче законодавство, європейські стандарти в сфері прав людини.

Сергей Кальченко

Кальченко був партером фірми "Моор і партнери", спеціалізується на питаннях права в ЄС. Сьогодні – партнер юридичної компанії Hillmont Partners.

Саме Сергій Кальченко був тією людиною, завдяки якому російський актор Федір Добронравов (серіал "Свати") зміг домогтися скасування заборони на в'їзд в Україну.

Данило Гетманцев

Чим займається: економіка, фінанси, податкова система.

Даниил Гетманцев

Гетманцев викладає фінансове право в КНУ імені Шевченка, є членом Європейської асоціації податкових професорів. Кілька років тому намагався стати суддею у Верховному суді, однак провалив конкурс.

Вікторія Страхова

Чим займається: банківські системи.

Виктория Страхова

Страхова в минулому будувала успішну кар'єру в ПриватБанку. Здобула популярність після скандального відходу з організації. Тоді жінка заявила про те, як насправді проходила націоналізація установи.

Михайло Федоров

Чим займається: діджитал-напрямок.

Михаил Федоров

Федоров відповідальний за просування в соціальних мережах. Саме він відповідає за всю інтернет-діяльність Володимира Зеленського.

Олег Бондаренко

Чим займається: екологія.

Олег Бондаренко

Очолює Всеукраїнський Зелений фонд. Має освіту юриста.

Андрій Герус

Чим займається: енергетика, антимонопольне регулювання.

Андрей Герус

Герус входив до складу НКРЕКУ, а також був виконавчим директором Concorde Capital. Кілька років тому брав участь у виборах до Київської міської ради, однак безуспішно. Сьогодні керує Асоціацією енергетики і комунальних послуг.

Герсу – активний противник формули "Роттердам +" і її головного лобіста Ріната Ахметова.

Сергій Бабак

Чим займається: питання освіти і науки.

Сергей Бабак

Директор освітніх програм Українського інституту майбутнього. Співзасновник цього інституту – депутат Антон Геращенко.

Бабак став відомий після скандалу, пов'язаного з зарплатами вчителям. У команді Зеленського порахували, для того, щоб платити українським вчителям 4 тисячі доларів на місяць, знадобиться всього 200 мільйонів на рік. Однак реальні підрахунки показують десятки мільярдів.

Євген Комаровський

Чим займається: медицина.

Евгений Комаровский

Мабуть, найвідоміший член команди Зеленського. Комаровський – дитячий лікар, телеведучий, блогер. Народився в Харкові, в 80-х працював в дитячій інфекційній лікарні, в 2006 році відкрив власний медичний центр Клиником.

Експерт активно критикує медичну реформу, яку реалізує нинішній уряд. У майбутньому планує провести масову вакцинацію дітей від інфекцій, в тому числі, від кору, поліомієліту та дифтерії, так як на сьогоднішній день захворюваність перевищила 100 тисяч.