В суд подали одразу два позови щодо міністра соціальної політики України Андрія Реви через його слова, в яких він обізвав українців на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей «мразями». Про це стало відомо з повідомлення прес-служби київського Окружного адміністративного суду.

У них йдеться про інтерв'ю ВВС 26 квітня 2019 року, в якому, як вважають позивачі, він дозволив собі висловлювання, що «дискримінують і принижують людську гідність громадян України — жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей України за територіальною ознакою». Тепер же такі дії Реви вимагають визнати протиправними та змусити його надалі не допускати подібних висловлювань.

Андрій Рева

Варто нагадати, що в інтерв'ю британському каналу BBC міністр заявив: «Всі, хто був проукраїнські, ті поїхали. А той, хто хоче отримувати дві пенсії, там і тут — хай потерпить. Мені їх не шкода абсолютно нікого. Мені шкода тих солдатів і офіцерів, та їх сімей, убитих там, за цих мразей».

Художниця Алевтина Кахідзе у відповідь на слова Реви показала Громадському малюнок із зображенням її матері, померлої в черзі на контрольно-пропускному пункті. Вона зазначила: «Пан міністр обурюється відчуженням цих громадян від держави, він нібито обурюється, що вони не патріоти, але мені здається, що коли держава штовхає величезну кількість людей до брехні (щоб отримати українську пенсію, пенсіонерам з непідконтрольних територій треба отримувати довідку внутрішньо переміщених осіб — зображати переселенців)... Так робила моя мама, хоча вона не була переселенка і ніколи не хотіла переїжджати звідти... Коли я побачила, що у неї є ця довідка ВПЛ, я намагалася зрозуміти, що відбувається, і зрозуміла, що це єдиний спосіб отримати цю пенсію. Коли держава штовхає до брехні, то отримує те відчуження, яким пан міністр так обурюється. Перше, що потрібно зробити — це щоб вони не брехали».

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Андрій Рева

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман поділився враженнями від зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв портал "Знай.uа": телеведучий Савік Шустер, який анонсував старт нового ток-шоу, поділився думками щодо президентства Петра Порошенка.

Також "Знай.uа" писав, що команда новообраного президента Володимира Зеленського поцікавилась думкою українців щодо необхідності розпуску Верховної Ради.