Новообраний президент Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада навмисно затягує його інавгурацію та вимагає призначити її на 19 травня.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє РБК-Україна.

У команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.

Верховна рада вже на цьому тижні планує призначити дату інавгурації обраного президента Володимира Зеленського. Політик і його команда наполягають на тому, що церемонія повинна відбутися 19 травня.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Володимир Зеленський

Виступаючи перед парламентом, новообраний президент закликав народних депутатів "зупинити ці політичні судоми кульгавої качки", оскільки "країні потрібна нормальна робота всіх інституцій".

"Народ не повинен чекати, поки хтось наназначається перед довгою відпусткою", – заявив він.

У відповідь на відеозвернення Зеленського в Адміністрації президента Порошенка заявили, що призначення дня інавгурації – прерогатива Верховної ради.

У команді Порошенка запевнили, що самі хочуть швидше передати владу, бо не мають наміру затягувати з датою інавгурації.

У понеділок, 13 травня, спікер Верховної ради Андрій Парубій заявив, що з днем інавгурації потрібно визначитися на цьому тижні. Але джерела у Раді стверджують, що парламент навряд чи встигне розглянути це питання. А це значить, що голосування за призначення інавгурації може відбутися у середу або у четвер, допускають парламентарі.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Непублічно в керівництві БПП визнають, що відео Зеленського спровокувало до того, аби "вставляти палиці" у колеса новообраному президенту.

"Тепер все буде виглядати так, що, голосуючи за 19 травня, ми злякалися і пішли у нього на поводу. Тому є ідея взагалі призначити на 18 травня або ж на 20 травня. 19-го - пам'ятна дата (День пам'яті жертв політичних репресій, - ред.), у цьому полягає об'єктивна проблема", – зазначає джерело у керівництві фракції Порошенка.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували вже шостий проект постанови щодо проведення інавгурації Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Оболонський районний суд присудив новообраному президенту Володимиру Зеленському штраф у розмірі 850 гривень з причини демонстрації бюлетеня при проведенні голосування у другому турі виборів 21 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.