Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала заяву про відставку з посад уповноваженої президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та представниці України в гуманітарній підгрупі в Мінську.

Про це Геращенко заявила під час презентації звіту щодо своєї роботи на посаді уповноваженої президента, повідомляє "Укрінформ".

"Я подякувала президентові Порошенку за цю високу честь працювати в його команді протягом 5 років над цими важкими питаннями", — сказала вона.

Геращенко вважає, що мінській групі потрібне перезавантаження — як представництву України, так і представництвам Росії та ОБСЄ.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я хочу сказати, що ми залишаємося відкритими для нової влади, для того, щоб допомогти сприяти у вирішення всіх тих питань, які будуть зараз перед ними стояти... Але очевидно, що має відбутися перезавантаження", - сказала Геращенко.

"І в цьому контексті я вважаю, що важливо забезпечити тристороннє перезавантаження учасників мінських груп і від України, і від Росії, і від ОБСЄ. Це моя позиція, це не позиція українського керівництва, я, як учасник мінських груп, вважаю, що перезавантаження має стосуватися всіх", - наголосила вона.

Зазначимо, що наприкінці квітня Геращенко заявила, що для реалізації політичного блоку Мінських угод Росія повинна скасувати низку указів щодо визнання документів так званих "ДНР" та "ЛНР" і "результатів" виборів.

Нагадаємо, Мінські угоди зазнали краху, Путін порушує усі домовленості і поливає Донбас нищівним вогнем.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін запустив абхаський сценарій на окупованому Донбасі: політика Мінських угод потерпіла фіаско

Також Знай.ua писав, У Зеленського зробили термінову заяву щодо Мінського процесу