В Адміністрації президента Сполучених Штатів опублікували прізвища учасників делегації, які приїдуть в Україну на церемонію інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Цю інформацію повідомив у своєму Twitter спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер.

У складі офіційної делегації п'ять прізвищ. Її очолить міністр енергетики США Рік Перрі. Також буде присутній сам Курт Волкер, крім того - посол США в ЄС Гордон Сондланд.

20 травня привітати Зеленського приїде директор департаменту Європейських справ у Раді нацбезпеки США при президенті Олександр Відман, а також в. о. голови дипломатичної місії США в Україні Джозеф Пеннінгтон.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"З нетерпінням чекаю можливості подякувати Петра Порошенка за тісну співпрацю між США і Україною, а також можливості працювати над поглибленням співпраці з президентом Володимиром Зеленським". написав Курт Волкер

Нагадаємо, що на Банковій ще в четвер, 16 травня, відбулася зустріч президента Петра Порошенка і новообраним главою держави Володимиром Зеленським. Відомо, що на зустрічі обговорювалися можливі дії під час інавгурації, що відбудеться 20 травня. Про це стало відомо завдяки повідомленням журналістки Соні Кошкіної у своєму Telegram-каналі.

Що стосується самої інавгурації, то ранок Зеленського почнеться зі зйомок чергового ролика.

"Начебто починають на "вертолітному майданчику Януковича" - Володимир Олександрович оглядає Дніпровські дали, думає про долю батьківщини і потім ледь не пішки йде "під купол", - написала Кошкіна.

Також портал писав, що замість Олени Зеленської в ефірі передачі "Час покаже" на російському телеканалі продемонстрували знімок киянки Людмили Капустяної. Це стало приводом для жарту коміка студії "Квартал 95" Євгена Кошового, який висміяв помилку в програмі "ЧистоNews".

Як повідомляв Знай.uа, повернення Приватбанку: у Зеленського озвучили фінальну вимогу.

Також Знай.uа писав, інавгурація Зеленського: стало відомо, хто зі світових лідерів приїде до слуги народу.