Після інавгурації новообраний президент і його команда активізуються в зміні більшості чиновників і функціонерів в керівництві низки відомств, державних органів і важливих держструктурах. За планами "Зекоманди" – кадрові ротації в тому числі і силових відомств.

У цьому зв’язку, як підтверджують в кулуарах Ради і в оточенні Володимира Зеленського, одним з претендентів на зміщення є директор НАБУ Артем Ситник "за систематичне покривання топ-корупції у вищих ешелонах влади за період президентства Петра Порошенка".

Про це пише "Народна правда".

"Після приходу нового президента і переформатування коаліції в Раді, однією з перших справ, якою займеться нова пропрезидентська парламентська більшість, стане питання зміни уряду, ключових органах держвлади і силових структурах. У тому числі – в НАБУ", – розповідають у фракції "Народний фронт", яка залишила коаліцію.

Головними причинами звільнення Ситника називаються неефективність роботи НАБУ, розвал багатьох гучних справ проти топ-корупціонерів, закриття очей на корупційні схеми оточення Петра Порошенка, використання Бюро у політичних розправах проти опонентів нинішнього глави держави, фактичний провал боротьби із корупцією в Україні за роки діяльності Антикорбюро.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Таким чином, як раніше писали ЗМІ, якщо факти причетності Ситника до корупції підтвердяться, вже до осені і виборів в Раду може стати фігурантом антикорупційних справ. Наприклад, розкрилося, що глава НАБУ не соромиться користуватися "благами" класичного корумпованого чиновника.