Заяву щодо держзради Порошенка зареєструвало Державне бюро розслідувань - її подав заступник глави адміністрації Януковича Андрій Портнов.

Заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича, Андрій Портнов, подав заяву щодо п'ятого президента України Петра Порошенка. Про це Громадському повідомили в ДБР.

"Заяву отримали, зареєстрували", - зазначили в прес-службі.

У бюро розслідувань поки що не коментують зміст заяви.

"Цією дією ми набуваємо ряд процесуальних прав, які використовуємо в залежності від офіційної реакції цього органу протягом декількох днів", - зазначив Портнов.

Як відомо, у понеділок, 20 травня, після інавгурації Володимира Зеленського Андрій Портнов повідомив, що подав до Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про злочин, які нібито скоїв тепер уже екс-президент України Петро Порошенко. Про це Портнов написав у Facebook, розмістивши копію своєї заяви.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Серед злочинів, у яких Портнов звинувачує Порошенка, "перехід на бік ворога в умовах воєнного стану", "шпигунство", надання допомоги іноземній державі в проведенні підривної діяльності проти України.

Політики і політтехнологи вибухнули реакцією на такі заяви Андрія Портнова.

Відомий політтехнолог Юрій Романенко перерахував проблеми, які залишилися невирішеними за час президентства Петра Порошенка. Серед них, на його думку, підконтрольність України олігархам, конфлікт між олігархами та середнім класом, а також між самими олігархами.

Разом з тим Романенко зазначив, що в України досі залишилося багато боргів і країна залежна від кредитів. Окрім цього, експерт нагадав, що досі залишається невирішеним питання щодо Донбасу та Криму.

Нагадаємо, Порошенка звинуватили в державній зраді, - офіційний документ.

Як повідомляв "Знай.uа", з'явилася інформація, що на офіційну частину інавгурації Володимира Зеленського запрошені всі українські президенти, крім президента-втікача Віктора Януковича.

Також портал Знай.ua писав, Зеленський озвучив наступні дії після інавгурації.