В Сімферополі вранці 21 травня на фасаді будинку №11 по вулиці Олександра Невського, де знаходиться мурал із зображенням російського президента Владимира Путіна, з'явилося графіті із "посланням" до ФСБ Росії. Про це повідомляє Telegram-канал "Суверенний Крим", пише Крим.Реалії.

Невідомі нанесли на мурал трафаретний напис, яка говорить:"ФСБ, давай пограємо? Е2 – Е4. Тепер твій хід, с***".

В даний час місцевість оточена російськими силовиками, поруч з будівлею по вулиці Олександра Невського багато поліцейських і людей в штатському.

Відповідальність за акцію взяла на себе раніше невідома група, яка називає себе "Телеграм-партія "Суверенний Крим". Про це кореспонденту Крим.Реалії повідомили її представники в Telegram-каналі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Організатори акції розповіли, що графіті висотою 100 см, шириною 150 см нанесли на мурал із зображенням Путіна рано вранці у вівторок.

Група "Суверенний Крим" раніше не була відома на півострові. Вона має однойменний канал в месенжері Telegram, створений у квітні 2019 року.

Учасники групи називають себе "Telegram-партією незалежності Криму "Суверенний Крим". Згідно з публікаціями в Telegram-каналі, вони, зокрема, виступають за "суверенітет Кримського півострова", критикують дії Росії, яка використовує Крим в якості військової бази, піддаючи кримчан загрозу і санкцій", і виступають за громадянські і політичні свободи, міжнародні зв'язки Криму з розвиненими країнами, скасування цензури.

У той же час представники Telegram-каналу "Суверенний Крим" у коментарі Крим.Реалії повідомили, що мають намір продовжити подібні акції: "Ми молода і прогресивна політична арт-сила, яка буде просувати захист республіканських інтересів. /.../ Ми не збираємося розкривати своїх імен, а залишимося анонімами заради безпеки. Таким чином ми будемо спокійно розвиватися і просувати головну ідею про суверенітет Криму, не влаштовуючи шоу з затриманнями й арештами (напевно). Наш пріоритет – діяти як можна швидше при будь-яких ресурсах. У короткостроковій перспективі ми будемо активно розкручувати маховик акціонізму в Криму, незмінно просуваючи свої погляди та ідеї".

Нагадаємо, 20 травня відбулася інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа Зеленський озвучив наступні дії після інавгурації

Знай.uа писав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраного президента України Володимира Зеленського.