Під час засідання Кабміну у середу, 22 травня, було ухвалено низку рішень, які ставлять державні компанії у кабальні умови, а приватні енергетичні компанії отримують суттєві "бонуси".

Кабмін
Кабмін

Про це повідомив представник президента Володимира Зеленського в Кабміні Андрій Герус на своїй сторінці в Facebook, пише НАСТУП.

Він зазначив, що на засіданні розглядався важливий пакет урядових рішень у сфері енергетики, зокрема три Постанови КМУ, які стосуються введення нового ринку електричної енергії.

"Одним пакетом були проголосовані рішення, які не були у Порядку денному і навіть не були озвучені. Деяких рішень, які, як потім виявилося, були прийняті, навіть не були серед переліку питань, що розглядалися", — написав Герус.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Сьогодні вперше, як представник Президента, був присутній на засіданні Кабінету Міністрів України. На цьому засіданні...

Geplaatst door Andriy Gerus op Woensdag 22 mei 2019

За його словами, деякі рішення містять дискримінаційні норми, які ставлять держкомпанії у гірші умови, а приватні енергетичні компанії,зокрема ДТЕК Ріната Ахметова, отримують привілегійоване становище.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

"Рішення приймалися поспіхом ще до отримання відповідного висновку Антимонопольного комітету", — шокує представник президента.

На деякі інші рішення, продовжує Герус, було отримано нарікання від іноземних компаній, які розглядали можливість інвестувати в генеруючі потужності в Україні.

"Нарікання іноземних компаній зводилися до того, що такі нові правила обмежували конкуренцію і створювали перевагу окремим локальним енергетичним компаніям. Вважаю, такі важливі рішення мають пройти повноцінне професійне публічне обговорення", — заявив він.

В свою чергу народний депутат БПП Сергій Лещенко повідомив, що у дописі Геруса мова йшла про компанію Ріната Ахметова. За його словами, всі рішення, які були включені до порядку денного, були ухвалені одним голосуванням.

"Нікому слова не дають, оголошують про прийняття всіх питань і закривають засідання. Тривало все хвилин 10", — обурився нардеп.

ПОДАРОЧКИ АХМЕТОВУ ОТ ЗАЙЧИКА Андрей Герус очень деликатно описал то, что происходило сегодня на Кабмине. Я был на этом...

Geplaatst door Сергій Лещенко op Woensdag 22 mei 2019

"Як виявилося, перед цим відбулося таємне засідання Кабміну, яке проходило за годину до цього. І там вони члени Кабміну розробляли план, як провести рішення в обхід позиції Зеленського. Схоже, що Кабмін під завісу свого терміну, за винятком кількох міністрів, став мовчазним спільником Ріната Ахметова", — підсумував він.

Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський разом із лідерами фракцій Верховної Ради домовився про розпуск парламенту і позачергові вибори.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.