Дострокових парламентських виборів не буде, оскільки їх просто не встигнуть провести. Незважаючи на указ нового президента Володимира Зеленського і навіть на згоду парламенту позачергові вибори можуть так і не відбутися через те, що ця процедура завершиться на "маленькому бухгалтері", який не захоче сидіти за кримінальний злочин.

Про це заявив політичний консультант Михайло Чаплига у відео-інтерв'ю Politeka.

"А для того, щоб бухгалтер поставив свій підпис, коли великі царі вирішують робити їм вибори чи ні, треба внести зміни до бюджетного розпису, провести ці зміни через бюджетний комітет, знову повернути і видати відповідне розпорядження уряду - тоді вже бухгалтер зможе працювати», - пояснює Чаплига.

Експерт також звертає увагу на те, що для дострокових виборів потрібно внести зміни в Закон України "Про здійснення державних закупівель", оскільки кошти на подібні заходи не передбачені.

Чаплига наводить приклад, як на президентських виборах носили бюлетені в пакетах, оскільки не встигли провести всі необхідні тендери.

"Скільки має бути коштів - ми не знаємо, тому що ми знаємо лише, скільки потрібно грошей на термінові вибори. Ці строкові кошти передбачені на період з осені, і ми не знаємо ні суми, ні куди, що і як. У нас по процедурах державних закупівель ЦВК аж ніяк не встигає це провести", - зазначив Чаплига.

Нагадаємо, Дмитро Разумков очолить партію "Слуга народу" на виборах в парламент

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський із всеукраїнським проектом збирається на вибори до парламенту

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Також Знай.ua писав, Євген Кошовий може зайняти місце Кличка і стати мером Києва