Новообраний президент Володимир Зеленський може звільнити Андрія Богдана з посади голови АП, якщо Конституційний суд прийме рішення про відповідність Конституції відповідних положень закону "Про очищення влади" (закон про люстрацію). Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

"Як тільки Конституційний суд винесе рішення, що закон про люстрацію в цій частині відповідає Конституції, з цього дня президент звільнить Богдана як людину, яка повинна проходити через процедуру з очищення влади", – повідомив він.

Також Рябошапка зазначив, що президент не може застосовувати закон, який суперечить принципу верховенства права, і, на думку заступника голови АП, не відповідає Конституції.

Руслан Рябошапка

Нагадаємо, що посади голови в АП дісталися бізнес-партнерам і членам штабу Зеленського.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, громадянський рух "Спільна справа" оскаржив указ Володимира Зеленського про розпуск Ради і парламентські дострокові вибори.

Також портал Знай.uа писав, що Степан Полторак 23 травня представив військовослужбовцям нового главу Генерального штабу ЗСУ Руслана Хомчака.