Отримавши булаву, президент Володимир Зеленський почав робити перші призначення. На офіційному сайті гаранта з'явилася низка указів щодо глави Адміністрації президента, його заступників, а також помічників та радників. Провідні посади в АП дісталися діловим партнерам і членам штабу Зеленського.

Окрім того, президент призначив і нового начальника Генерального штабу.

Кого і на які посади призначив Володимир Зеленський:

Андрій Богдан, глава Адміністрації президента

Андрію Богдану 42 роки. Він є одним із найближчих політичних соратників Володимира Зеленського.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Богдан – відомий столичний адвокат, послугами якого користується, зокрема, олігарх Ігор Коломойський.

У 2015 році Богдан також захищав у судах соратника олігарха Геннадія Корбана.

Із Зеленським адвокат товаришує останні п’ять років.

Вадим Пристайко, заступники та перший заступник глави АП

Вадим Пристайко, заступник голови АП, 49 років. Закінчив Київський політехнічний інститут та Українську академію зовнішньої торгівлі.

Займав посаду консула України в Сіднеї (2000-2002), був заступником керівника місії Посольства України у США (2009-2012), послом України в Канаді (2012-2014). Від 2014 до 2017 року був заступником міністра закордонних справ Павла Клімкіна. У тому ж році зайняв посаду глави місії України при НАТО. Наразі він допомагає президенту у проведенні ефективних міжнародних зустрічей. Пристайко також був присутній на міжнародних зустрічах Зеленського з гостями інавгурації.

Сергій Шефір, перший помічник президента

Земляк, давній друг і бізнес-партнер Зеленського до його обрання в президенти.

Як автор працював з майбутнім главою держави ще з часів КВК, пізніше став співзасновником студії "Квартал 95".

Разом із рідним братом Борисом писав сценарії для "кварталівських" проектів та продюсував їх.

Шефір – один із найближчих до президента членів Зе!команди, один із лідерів виборчого штабу і один із небагатьох, чию причетність до кампанії Зеленського не приховували від суспільства.

Іван Баканов, перший заступник голови СБУ

Баканову 45 років. Повністю його посада називається начальник Головного управління щодо боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.

Баканов – друг дитинства Володимира Зеленського, його партнер, один із засновників та юрист "Студії Квартал 95", був керівником передвиборного штабу, де відповідав там "практично за все", також він голова партії "Слуга народу".

Андрій Герус, представник президента у Кабміні

Андрію Герусу 37 років. Він буде представляти Зеленського у відносинах з урядом та забезпечувати постійний зв'язок.

Руслан Хомчак, глава Генштабу

Руслану Хомчаку 51 рік. Він є генерал-лейтенантом ЗСУ, командував штабом сухопутних військ, брав участь у бойових діях на Донбасі – командував одним з секторів сил АТО у Донецькій області та операцією зі взяття Іловайська.

За часів незалежності був начальником штабу 24-ї окремої механізованої бригади у місті Яворів на Львівщині, командував 300-м окремим механізованим полком у Чернівцях, очолював 72-гу окрему механізовану бригаду у Білій Церкві.

2009-го року очолив штаб 8-го армійського корпусу, а 2012-го став командиром 6-го армійського корпусу, який від 2013 року називався оперативним командуванням "Південь". 2011 року Руслан Хомчак отримав звання генерал-майора, а у 2013 році – звання генерал-лейтенанта.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив Андрія Геруса представником президента в Кабінеті міністрів України.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський знайшов заміну Турчинову

Також Знай.ua писав, політологи описали поганий та хороший сценарій для Зеленського