У четвер, 23 травня, в програмі "Право на владу" досліджували важливі теми: відставка уряду, дострокові вибори до парламенту та резонансні кадрові призначення Володимира Зеленського.

Серед гостей студії - глава Адміністрації Президента Андрій Богдан та лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Коли зайшла мова про люстрацію, Юлія Володимирівна зазначила, що в Україні закон не один для всіх.

Тимошенко нагадала українцям, що всі 5 останніх років за кермом держави стояв колишній міністр Януковича.

"Ми бачимо, на скільки в Україні спотворено законодавство. На скільки закон не один для всіх. На скільки подвійні стандарти вже роз'їли всю систему влади. Тому що от такі маленькі чиновники, які працювали заледве не прибиральницями в адміністрації Януковича, - вони всі люстровані. А великі діячі, які займали ключові посади у владі Януковича-Азарова, вони всі 5 років сиділи на найбільш відповідальних посадах в Україні. Починаючи з президента України Петра Порошенка. Скажіть, будь ласка, ті хто створював закон про люстрацію, як так сталося, що міністр економіки уряду Януковича, який провів безліч корупційних тендерів…, як так могло статися, що після Революції Гідності такі ключові стовпи корупції Януковича залишаються ще і на президентських посадах в Україні?".

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

За словами Тимошенко, головною задачею нової команди, яка прийшла до влади, буде вивчити, як працює вся ця система і зрозуміти, як так сталось, що закон не для всіх, чому за законом живуть лише прості люди, а влада – не за законом. Лідер партії ВО "Батьківщина" висловила надію, що нова команда справиться з цим завданням.

"Але я бачу, які перші кроки зроблені командою всього за декілька днів, і як вся система вчепилася в них мертвою хваткою", - зазначила Тимошенко.

Нагадаємо, Володимир Зеленський може звільнити Андрія Богдана з посади голови АП, якщо Конституційний суд прийме рішення про відповідність Конституції відповідних положень закону "Про очищення влади" (закон про люстрацію). Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

Як повідомляв портал Знай.ua, посади голови в АП дісталися бізнес-партнерам і членам штабу Зеленського.

Також Знай.ua писав, громадянський рух "Спільна справа" оскаржив указ Володимира Зеленського про розпуск Ради і парламентські дострокові вибори.