У четвер, 23 травня, в програмі "Право на владу" досліджували важливі теми: відставка уряду, дострокові вибори до парламенту та резонансні кадрові призначення Володимира Зеленського.

Серед гостей студії - глава Адміністрації Президента Андрій Богдан, якому і були поставлені всі основні запитання.

Хід програми порушило пряме включення футуролога Ігоря Новікова - організатора наймасштабнішої IT-конференції "iForum" , на яку завітав президент Володимир Зеленський.

Наталя Мосейчук запитала в Новікова, чи знайшов Зеленський спільну мову з футуролагами.

"Виступ (Зеленського – ред.) був не лише про інновації, він був про його бачення розвитку України в майбутнє, тому що ми застрягли в глибокому минулому", - зазначив Новіков.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Він пояснив, що молодь виїжджає з України тому, що не бачить для себе тут можливості розвитку. А з приходом нової команди нарешті появилась надія на сприятливу атмосферу.

Завітавши на iForum, Володимир Зеленський надіслав потужний сигнал мільйонам молодих українців, зазначив футуролог.

"Мені дуже імпонує з того, що я почув у виступах президента та його команди, що важливість майбутнього розуміється. Є сміливість і бажання щось змінювати. Президент прийшов на Айфорум, це його перший публічний виступ. Ніхто не вірив, навіть з тусовки, що він туди прийде. До останнього моменту ніхто не вірив, що він прийде. Тому що 28 років не приходили президенти, це не їхній рівень.. Тобто посади, гарні слова і популізм – це для них був ранг президента.

Сьогодні Зеленський дуже чітко сказав: вугілля – це минуле, ми повинні про це сьогодні задумуватись, тому що стане на кону існування держави. Допотопна медицина – це погано, ями на дорогах – це погано. Він чітко позначив взаємозв'язок корупції і відсутності технологій. Мені дуже сподобався його виступ і дуже надіюсь, що за цим виступом послідують справи. І молодь повернеться", - запевнив фтуролог.

Нагадаємо, Володимир Зеленський може звільнити Андрія Богдана з посади голови АП, якщо Конституційний суд прийме рішення про відповідність Конституції відповідних положень закону "Про очищення влади" (закон про люстрацію). Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

Як повідомляв портал Знай.ua, посади в АП дісталися бізнес-партнерам і членам штабу Зеленського.

Також Знай.ua писав, громадянський рух "Спільна справа" оскаржив указ Володимира Зеленського про розпуск Ради і парламентські дострокові вибори.