Тиждень тому Володимир Зеленський отримав президентську булаву - експерти проаналізували перші 7 днів слуги народу у кріслі глави держави.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє "Страна".

Перша перемога - розпуск Ради

Першим важливим кроком Зеленського став розпуск парламенту. Указ про нього вступив в силу 23 травня. Дострокові вибори призначені на 21 липня.

Це можна назвати першою перемогою нового президента. Він заведе свою фракцію в парламент не далекій восени, а вже через два місяці, поки кредит довіри від народу ще високий.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Верховна Рада
Верховна Рада

Як не противилися депутати, як не намагалися відтягнути інавгурацію, щоб зробити неможливим розпуск - він відбувся. А ЦВК офіційно запустив процедуру виборів.

Хто потрапить до Ради

Експерти вважають, що до Ради точно потрапляє п'ять партій. Насамперед, це "Слуга народу" Зеленського, який набирає більше 40%.

Володимир Зеленський

Також там буде "Опозиційна платформа За життя" і "Батьківщина". З великою вероятнстью там же буде партія Смешко. І, не виключено, що і БПП. Але в останньої є проблема в особі партії Вакарчука "Голос", яка відразу набирає майже 5%.

Жодних поступок Путіну

Володимир Зеенський вимагає від Росії відпустити полонених українців. Причому не на основі обміну, а в якості односторонньої поступки.

Президент заявив, що Путін повинен повернути моряків Україні, і тільки після цього можуть початися переговори.

Зміни у Нацраді

На внутрішньому фронті найбільш активно (питання після виборів) Зеленський займався Нацрадою з телерадіомовлення. Він обнулив в ньому "кадрову революцію" Порошенко, яку екс-президент влаштував напередодні свого відходу.

24 травня Зеленський звільнив Юрія Артеменка з посади члена Нацкомісії з питань зв'язку та інформатизації і повернув його на колишнє робоче місце - в Нацрада по телебаченню і радіомовленню, який він очолював з 2014 року.

Одночасно слуга народу вивів з Нацради Володимира Горковенко, до цього працював в АП. Представники ЗМІ позначали його "цензором всього медійного простору" і "ідеологом порохоботов".

Нагадаємо, у четвер, 23 травня, президент України Володимир Зеленський виступив у Міжнародному виставковому центрі на заході іForum 2019.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час церемонії інавгурації Володимир Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради восьмого скликання.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.