В Адміністраціъ президента Володимира Зеленського готують документи про звільнення з посади генерального прокурора Юрія Луценка.

Про це повідомила прес-служба президента.

"В Адміністрації Президента готуються матеріали про звільнення Юрія Луценка з посади генерального прокурора", - сказано в повідомленні.

При цьому не уточнюється, коли буде подано відповідне подання до парламенту.

Зазначимо, що для звільнення генпрокурора без його заяви потрібен висновок Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) чи Вищої ради правосуддя.

Президент звільняє генпрокурора за згодою Верховної Ради у трьох випадках: заява самого генпрокурора про дострокове припинення повноважень на адміністративній посаді; подання Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів або Вищої ради правосуддя; суттєва заборгованість зі сплати аліментів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко заявляв, що не збирається йти у відставку. На його думку, він ідеально виконує свої обов'язки на нинішній посаді. На переконання Луценка, у Верховній Раді немає 226 голосів за його звільнення, тому про це говорити зарано.

Як повідомляв портал Знай.ua, Луценко розповів про що розмовляв з Зеленським на зустрічі у "кварталівському" офісі.
за словами генпрокурора, він напівофіційно звітував про три роки в ГПУ і розмовляли про те, що ще потрібно зробити.

Також Знай.ua писав, заступник генерального прокурора Юрія Луценка Євген Єнін написав заяву про відставку.