Генеральний Прокурор України, який, як відомо, є кумом тепер уже екс-президента України Петра Порошенка, втратить свою посаду.

У неділю, 21 квітня, в Україні пройшов другий тур виборів президента, за крісло глави держави змагались два претенденти - шоумен Володимир Зеленський і чинний гарант Петро Порошенко. Як свідчать результати Національного екзит-полу, у другому турі президентських виборів 2019 року переміг шоумен Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський дав прес-конференції у своєму виборчому штабі, у ході якої відпові на запитання про нові кадрові призначення.

"Перші кадрові призначення? Щодо цього буде окрема прес-конференція", - сказав шоумен.

На наступну репліку щодо Юрія Луценка на посаді генерального прокурора Зеленський відреагував різко:
"Луценко - це стара команда. Ми будемо призначати нових людей. І це стосується не лише Луценка".

На прохання назвати команду поіменно Зеленський відповів:
"Ми представили всіх експертів нашого колективу - експертів партії "Слуга народу", експертів нашого передвиборчого процесу ... Я не знаю, які ви бачили прізвища до цього - я їх не стверджував. Найближчим часом - у нас ще є час - ми представимо команду", - запевнив шоумен.

"З приводу Генштабу - у нас є дуже серйозні хлопці, які мають авторитет в армії. Це діючі генерали. Ви обов'язково їх побачите, побачите весь склад команди Володимира Зеленського", - сказав Зеленський.

Майбутній президент заявив, що наразі не має права називати імена цих людей.

"Просто не маю права, бо є домовленість з цими генералами", - сказав він.

На спроби журналістів поставити ще запитання, Зеленський відрізав:
"Шановні журналісти, спасибі за все. Дякуємо".
Тим часом журналіст Юрій Романенко повідомив, чим буде займатися Петро Порошенко після того, як покине свій пост глави держави. За його словами, Порошенко буде просувати свою партію у парламент.
В штабі шоумена повним ходом відзначають великі цифри в рейтингах. Так, Володимир Зеленський з дружиною вийшов до своєї команди, зробив з ними селфі, подякував усім, в тому числі і СБУ, "що тримала в тонусі".

Як повідомляв Знай.ua, Зеленський хоче увічнити свою перемогу у назві Кварталу

Володимир Зеленський на радощах запропонував Квартал перейменувати в "Квартал 73" - натякаючи на відсотки голосування.

Також Знай.ua писав, невістка Порошенко несподівано підтримала дружину Зеленського.