Український президент Володимир Зеленський зустрівся з сенатором США Робертом Портманом. Сторони у подробицях обсудили політичну ситуацію в Україні та дострокові вибори до Верховної Ради. Про це сказано у повідомленні прес-служби президента.

Гарант підкреслив, що розпуск Парламенту відповідає запитам суспільства. Провівши вибори до Верховної Ради у липні, вже у вересні може бути створений новий Уряд, який посне негайно вирішувати злободенні проблеми людей.

"Якщо б цей Парламент, що не працює, був і далі, то ми сформували б Уряд у грудні. Ми не можемо чекати. У нас дві війни – війна з Росією і війна з корупцією всередині країни, яка є загрозою, перш за все, для економіки України", – підкреслив він.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Під час зустрічі порушувалось надзвичайно важливе питання про ситуацію на Донбасі та необхідні кроки для досягнення прогресу у мирному врегулюванні. Передусім говорили стосовно припинення вогню та обміну заручниками.

Володимир Зеленський зазначив, що свій перший робочий візит як Президент він здійснив на Луганщину – до військових на передові позиції. Український лідер та сенатор Роберт Портман також обговорили актуальні питання реалізації реформ, які мають наблизити Україну до ЄС і НАТО.

Як відомо, заступник глави адміністрації президента України і зовнішньополітичний радник президента Вадим Пристайко заявив, що не виключає телефонної розмови Володимира Зеленського з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський тонко потролив дикі крики Ляшка в Адміністрації: "Вас били?"