Агресія Путіна в Україні поклали початок новітньої холодної війни, і вона може отримати несподіване і ще більш страшне продовження, вважає військовий експерт.

Почесний професор Колумбійського університету і військовийексперт

Роберт Легвольд

заявив, що, на його думку, зіткнення збройних сил країни-агресора і Сполучених штатів Америки відбудеться, найімовірніше, не в Сирії, а саме на українській території. Про це пише видання "Стена".

Експерт підкреслив, що початок збройної агресії Росії на сході України навесні 2014 року, по-суті став відправною точкою епохи новітньої холодної війни.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, Легвольд підкреслив, що новий конфлікт разюче відрізняється від попереднього, так як обидві сторони використовують економічні важелі тиску. Професор не виключає, що ескалація військового конфлікту може статися на кордоні країни-агресора з Україною або ж в одному з інших регіонів між Росією і НАТО.

Нагадаємо, що НАТО анонсувало масштабні навчання в Чорному морі, проведення яких заплановано на липень поточного року. Таким чином Альянс відповів країні-агресору, і тепер кількість літаків і морських суден в акваторії значно збільшено.

Генсек НАТО заявив, що підтримка нашій країні виявляється в різних галузях, в тому числі буде виділена 40-мільйонна допомогу на медичну реабілітацію та кібербезпеку.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готують повномасштабний план повернення Криму

Також Знай.ua писав, Зеленський в Брюсселі поставив крапку в питанні про переговори з Росією