Кабінет міністрів призначив Володимира Євдокимова директором державного підприємства "Оператор ринку". В останні роки Євдокимов очолював Проектний офіс Координаційного центру з впровадження реформи ринку електроенергії. Відповідні рішення було прийнято на засіданні уряду в середу.

Про це повідомляють Українські новини.

На думку члена наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчука, вибір кандидатури Євдокимова обумовлений його професіоналізмом.

"Володимир Євдокимов є одним з найбільш відомих і найдосвідченіших фахівців в енергетичній галузі. В минулому член НКРЕКП, керівник робочої групи, а надалі Проектного офісу Координаційного центру щодо забезпечення введення нового ринку електричної енергії. Він займався організацією спільної роботи НКРЕКП, Міненерговугілля та інших профільних органів щодо імплементації закону "Про ринок Електроенергії ", - прокоментував Корольчук.

Експерт упевнений, що призначення директора ДП "Оператор ринку" істотно підвищує шанси на своєчасне введення нового ринку електроенергії 1 липня.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"До останнього часу залишалося кілька питань, без вирішення яких запуск конкурентного ринку електроенергії був неможливий. Призначення Кабміном директора держпідприємства «Оператор ринку» та затвердження постанов про ПСО і аукціонах робить своєчасний запуск ринку більш ніж імовірним", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 17 квітня Кабмін створив держпідприємство "Оператор ринку", яке у новому ринку електроенергії буде відповідати за ринок "на добу вперед" і внутрішньодобовий ринок. 5 червня Кабінет міністрів прийняв постанову про електронні аукціони з продажу електроенергії за двосторонніми договорами державними енергокомпаніями, в тому числі і для виконання публічних спецобязательств (PSO, Public Service Obligation) з постачання е/е населенню. Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик пояснив, що організація аукціонів важлива для реалізації механізму PSO, що гарантує незмінність цін на е/е для населення.

Виконання зобов'язань України щодо Третього енергетичного пакету ЄС у квітні 2017 року парламентаріями прийнятий закон "Про ринок електричної енергії". Закон "Про ринок електроенергії" передбачає запровадження з 1 липня 2019 року нової моделі ринку, що включає ряд сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринку "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг.