Колишній представник тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, нардеп Роман Безсмертний прокоментував перші ініціативи по врегулюванню конфлікту нової контактної групи.

"Ми отримали дуже важливу річ - зачатки демократії, які дозволяють нам дихати. Уявіть собі, якщо б зараз не було зміни президента, ми далі крутилися б в глухому руслі, без будь-яких імпульсів. Добре, що це сталося, і ми отримали свіже дихання", - заявив Безсмертний.

Крім того, за словами політика, на данний момент Україна в Мінському процесі виглядає "або невігласами, або людьми, які не орієнтуються в ситуації".

Відповідаючи на питання про те, яким шляхом мала рухатись Україна для досягнення миру на Донбасі Безсмертний заявив, що "головним українським союзником є громадяни України на окупованих територіях".

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Тому все, що ми робимо або не робимо повинно бути направлено на них. Ми боїмося контактувати з громадянами України, а це блокує нас в міжнародному співтоваристві", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, сенатор США розхвалив Зеленського після зустрічі.

Раніше Знай.uа повідомляв, у Зеленського чітко пояснили слова Кучми про зняття блокади з Донбасу.

Також Знай.uа писав, секретаря Порошенка Цеголко викликали на допит.