Директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Трубу було спіймано на корупційних діях. Про це повідомляє видання «Резонанс» з посиланням на наявні документи та повідомлення прес-служби ДБР.

«Управління внутрішнього контролю Державного бюро розслідувань працює пів року та складається лише з трьох осіб – керівника Управління та двох спеціалістів-поліграфологів. З невідомих причин Директором ДБР за весь цей час не подані конкурсній комісії кваліфікаційні вимоги на посади працівників внутрішнього контролю, чим зумисно загальмовано повноцінну роботу підрозділу», – говориться в матеріалі.

Як повідомляється, за час роботи підрозділу двома поліграфологами було проведено 180 досліджень із використанням поліграфа.

«Завдяки цьому були виявлені особи, причетні до корупційних злочинів, сепаратизму та отримані факти негласної співпраці потенційних співробітників ДБР зі спецслужбами. 69 осіб зі складу ДБР були перевірені за заявами та скаргами громадян, двоє співробітників за результатами перевірок звільнені за дискредитацію органу. До НАЗК передано 4 матеріали на співробітників за порушення антикорупційного законодавства в частині заповнення декларації. На цьому наразі можливості підрозділу закінчуються завдяки діям, чи, скоріше, бездіяльності, Директора ДБР Романа Труби», – зазначив керівник Управління Богдан Чобіток.

Через це Управління внутрішнього контролю задокументувало корупційне правопорушення самого Труби.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

«Третього червня 2019 року я скерував заяви до НАЗК та Департаменту захисту економіки Нацполіції, де прошу надати правову оцінку виявленим нами фактам незаконних дій, вчинених директором ДБР. Його дії містять ознаки корупції та свідчать про застосування Романом Трубою подвійних стандартів», – наголосив Чобіток.

Він зазначив, що порушення Труби пов’язані з покриванням ним службових порушень керівника Патронатної служби ДБР Олександра Удовиченка, зокрема, його системних прогулів.

«Управління внутрішнього контролю знаходиться в прямому підпорядкуванні Директора ДБР Романа Труби, і, на жаль, не може самостійно притягти його чи «його людей» до відповідальності. Втім, задокументувати його незаконні дії і передати матеріали до інших правоохоронних органів ми можемо. Тому чекаємо рішення за моїми заявами. Також хочеться нагадати Роману Трубі ще одне його улюблене гасло: Кожен, хто порушив закон, має піти! Тут з ним важко не погодитись», – констатував Богдан Чобіток.