У нових політичних сил вельми невеликі шанси подолати бар'єр у 5% на дострокових виборах до парламенту. Нагадаємо, що вибори у Верховну Раду України, повинні відбутися 21 липня.

Про це стало відомо завдяки повідомленням директора фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

Читай Знай.иа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

парламент
парламент

"Партії, які зараз в опитуванні не доходять до 2%, не кажучи вже до 1%, очевидно, не пройдуть. Тим більше вибори будуть достроковими, в період літніх відпусток, коли вони взагалі не зможуть донести ні себе, ні своїх програм", - зазначила Бекешкіна.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вона додала, що таким партіям важливо під час виборчої кампанії дати про себе знати, якщо у них є плани на далеку перспективу. За словами Бекешкіної, серед нових партій є можливість подолати 5% бар'єр партії Вакарчука, оскільки він відома людина, і вже зараз в опитуваннях його партія - 4,6%.

"Партія мерів" може мати такі перспективи, тому що мери мають у себе гарну підтримку. Проте, чи вистачить їм, скажімо, Одеси та Харкова, тим більше, що не вся Одеса і Харків будуть за них голосувати", - додала Бекешкіна.

Нагадаємо, Головний агітатор Порошенка втік з БПП.

Як повідомляв Знай.uа Богуцька показала, що відбувається в гніздечку прихильників Зеленського.

Знай.uа писав, Зеленський представив фаворитів "Слуги народу": хто йде на вибори в Раду.