Музикант і глава партії «Голос» Святослав Вакарчук виступив за легалізацію одностатевих шлюбів. Відповідну заяву він зробив в ефірі телеканалу «Україна».

«У нас країна рівних прав і рівних можливостей», – сказав він, відповідаючи на питання про ставлення до ЛГБТ-спільноти та можливого дозволу на одностатеві шлюби.

Також Вакарчук заявив, що підтримує легалізацію в Україні медичної маріхуани.

Водночас, лідери інших політичних сил висловлюють протилежну точку зору. Зокрема, голова політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко неодноразово висловлювався за традиційні сімейні цінності та проти пропаганди одностатевих відносин.

«Я проти того, щоб сексуальна орієнтація із суто приватної справи людини перетворювалася нею на засіб пропаганди-агітації чи відверто-агресивної демонстрації ЛГБТ-уподобань, нав'язування свого способу життя іншим, в тому числі шляхом проведення гей-парадів, чи інших публічних акцій серед людей, які не поділяють чи не сприймають таких поглядів і цінностей», - заявив політик.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що відповідно до результатів соціологічного опитування, проведеного компанією GfK Ukraine, 95% українців у тій чи іншій мірі виступають проти одностатевих шлюбів.