Комітет виборців України оприлюднив рейтинг найбільш добросовісних Комітетів Верховної Ради. Продуктивність їхньої роботи за 5 років визначалася як відсоток прийнятих законів від загального числа законопроектів, які готувалися тим чи іншим комітетом і були винесені на розгляд Ради. Про це повідомляє УНН.

Серед ТОП 10 найефективніших комітетів:

1. Комітет у закордонних справах (голова – Ганна Гопко) – показник ефективності 76%. За час роботи ВР народні депутати розглянули 135 законопроектів, за підготовку яких відповідав Комітет у закордонних справах, із яких було прийнято в цілому – 103 або 76%.

2. Комітет з питань європейської інтеграції (голову не призначено) – 76% (ВР прийняла 69 із 91 розглянутих законопроектів, які готував комітет).

3. Комітет з питань культури і духовності (Микола Княжицький) – 35% (20 із 57).

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

4. Комітет з питань національної безпеки і оборони (Сергій Пашинський) – 32% (86 із 266).

5. Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики (Вікторія Сюмар) – 30% (20 із 67).

6. Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму (Артур Палатний) – 29% (24 із 82).

7. Комітет у справах ветеранів та осіб з інвалідністю (Олександр Третьяков) – 26% (31 зі 118).

8. Комітет з питань промислової політики та підприємництва (Віктор Галасюк) – 25% (38 зі 150).

9. Комітет з питань науки і освіти (голову не призначено) – 25% (38 зі 150).

10. Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (Андрій Кожем’якін) – 23% (82 із 353).

Як зазначають у КВУ, продуктивність інших комітетів є нижчою (в середньому 17%). Серед найменш продуктивних – Комітет з питань правової політики та правосуддя – 8% (28 із 341) та Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України – 3% (3 зі 109).

Голова КВУ Олексій Кошель зазначив, що якщо за п’ять років роботи лише кілька відсотків законопроектів, які готував комітет, були ухвалені, то це може свідчити про певні проблеми в організації його роботи, а з іншого боку, - про низький інтерес до нього зі сторони більшості народних депутатів та замалу наполегливість ініціатора документу. Тому, на думку експерта, природно, що, до прикладу, продуктивність Комітету у закордонних справах чи Комітету з питань євроінтеграції є значно вищою, аніж Комітету з питань Регламенту.