Конституція України може кардинально змінитися. Зміни в головному законі можуть винести на всеукраїнський референдум.

Про це розповів представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук в інтерв'ю "РБК-Україна".

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Він вважає, що в органів влади є маса подібних недієвих і зайвих функцій. Тому необхідно "навести порядок з кількістю і функціями комітетів та міністерств".

Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині або в цілому, можливо, на референдумі – все це питання дискусії. Ми збираємося відновити конституційну комісію, тому що президент і влада повинні задавати напрям, а саме професіонали повинні формувати структуру і логіку. Раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Ради й президента, а ми повинні починати з розділу про права і свободи громадян. Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба міняти. Наша ідеологія в цілому – залишити за державою сервісні функції, це і є лібертаріанство в нашому розумінні. Наша мета – українська ліберальна економіка", – зазначив Стефанчук.

Окрім цього, Стефанчук заявив, що необхідно буде провести парламентську реформу та переглянути регламент.

Нагадаємо, Зеленський призначив українського героя головою Держприкордонслужби.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський і Аваков на Донбасі: що відбувається просто зараз.

Також "Знай.uа" писав, у партії Зеленського "Слуга народу" відшукали затятого супротивника Майдану.