Україна ризикує втратити безвіз з ЄС, як і інші країни, громадяни яких користуються безвізовим режимом.

Про те, чому країнам загрожує скасування безвізу з Європейським Союзом, розповів комісар ЄС з міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос в інтерв'ю журналістам, передає Німецька Хвиля.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, країни ризикують втратити безвізовий режим з ЄС в тому випадку, якщо буде зафіксовано зростання претендентів з цих держав на притулок.

Комісар ЄС заявив, що санкції можуть торкнутися, в першу чергу, країн Західних Балкан та Латинської Америки.

"Наше послання державам, громадяни яких мають право в'їжджати в ЄС без віз, ясне: захищати цей привілей - ваша відповідальність", - заявив Дімітріс Аврамопулос

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Представник Брюсселя також підкреслив, що цих крайніх заходів ще можна уникнути, якщо зростання претендентів на притулок в країнах Європейського Союзу буде найближчим часом знижене.

Наприклад, кількість претендентів притулку з Венесуели в порівнянні з таким же періодом 2018 року зросло на 121% і досягла 14 257 осіб, з Колумбії – зросло на 156% (8097 осіб), з Албанії - на 30% (7138 осіб).

Щодо України, то нашій державі наразі не загрожує скасування безвізового режиму з Європейським Союзом.

Нагадаємо, куди крім Європи можуть вільно поїхати українці

Як повідомляв портал Знай.ua, український лоукостер запустив рейс до Барселони

Також Знай.ua писав, на український ринок увійшов комфотний автолоукостер