Новообраний президент України Володимир Зеленський скасував указ третього президента Віктора Ющенка №567 "Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це сказано на офіційному сайті глави держави. Зеленський у четвер, 20 червня, підписав відповідний указ.

"Визнати такими, що втратили чинність: указ президента України від 30 березня 2005 року №567", - йдеться в тексті документа.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, цим же указом визнано такими, що втратили чинність п. 6 ст. 1 указу президента від 11 квітня 2008 року №333 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів президента України" та п. 6 ст. 1 указу від 16 грудня 2014 року №934 "Про внесення змін до деяких указів президента України", що вносили зміни до указу №567.

Указу №567 встановлювалося, що спеціальні світлові сигнальні пристрої синього кольору та звукові сигнальні пристрої можуть установлюватися виключно на службових транспортних засобах, що використовуються для пересування осіб під держохороною, або на транспортних засобах міліції, оперативних або спеціальних транспортних засобах військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у ЗСУ, внутрішніх військ МВС, податкової міліції, служб безпеки дорожнього руху, СБУ, Держдепартаменту з питань виконання покарань, швидкої медичної допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, служб інкасації та перевезення цінностей Національного банку України та банків України, Управління державної охорони України за наявності спеціального дозволу, який видається департаментом Державтоінспекції МВС.

Спеціальні світлові сигнальні пристрої червоного, зеленого кольору могли установлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції МВС та Управління держохорони України.

Цим указом також заборонялося видавати будь-які документи, які надавали право або містили прохання про надання безперешкодного проїзду автотранспорту.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський розповів, коли займеться системою.

Також Знай. ua писав, що Зеленський скасував десятки указів заради українців.