Президент України Володимир Зеленський подякував "за громадянську позицію" і висловив надію, що люди "однаково з ним розуміють обов'язки дотримуватися Конституції і закони". Він відмітив, що на даний момент відсутні законні підстави для того, щоб президент брав участь у звільненні керівника МВС Арсена Авакова.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідна заява з'явилася як відповідь президента на петицію про "негайне звільнення" міністра Арсена Авакова. Вона набрала за лічені дні понад 28 тисяч голосів. І це при тому, що вимагається для розгляду президентом лише 25 тисяч.

Володимир Зеленський зазначив, що він проаналізував законодавство і зрозумів, що відстороняти від посади та/або звільняти він може лише тих чиновників, які призначаються президентом.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Президент пояснив, що за Конституцією відсторонення від посади глави МВС відбувається за поданням прем'єра і належить до повноважень Ради. Тобто, член Кабміну може бути звільнений парламентом шляхом прийняття його відставки після того, як він подасть їм відповідну заяву.

"Правопорядок ґрунтується на принципах, за якими ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством", - резюмував Зеленський.

На сайті Адміністрації президента з'явилася петиція з вимогою відставки голови МВС Арсена Авакова. Вона набрала вже понад 28 тисяч підписів при необхідних 25 тисячах для розгляду.

Відправити міністра внутрішніх справ у відставку може Верховна Рада. Для цього необхідна проста більшість - 226 народних депутатів.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський розповів, коли займеться системою.

Також Знай. ua писав, що Зеленський скасував десятки указів заради українців.