Володимир Зеленський анонсував приєднання України до цифрового ринку Європи. Про це він заявив вчора на одному із бізнес-форумів в столиці. Президент всіх закликав не сумніватися в перспективах країни і вкладати свої гроші в її розвиток.

"Півроку тому я вирішив інвестувати в Україну найдорожче з того, що у мене є, – це мій час. Закликаю вас чинити так само. Інвестуйте в Україну час, гроші, ідеї. Давайте змінимо Україну разом", - звернувся президент.

Гарант заявляє, що наразі займається активними дослідженнями розвитку країн. З'ясувалося, що перш за все налагоджували освіту і технологічну галузь.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"Україна буде робити так само. Роль держави в економіці в наступні п'ять років буде зводитися до трьох речей. Перше – не заважати бізнесу працювати. Друге – побудувати прекрасну інфраструктуру та умови, щоб робити бізнес в Україні було просто зручно. Третє – фокус на освіті, науці і технологіях", - впевнений лідер.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зеленський каже, що дуже не вистачає креативних і дійсно проривних ідей. А це вкрай потрібно для ефективної держави.

"У цьому відношенні наша стратегія дуже проста – тотальна цифровізація всіх процесів. Як хтось сказав, "діджіталізація". Тому одним з ключових проектів нашої команди є "Держава в смартфоні". Для нас це не просто помітний гасло, це шлях до зменшення державних витрат і підвищення якості послуг, усунення передумов для корупції, збільшення прозорості", - зазначив президент.

технологія Mobile ID
технологія Mobile ID

Далі президент анонсував створення системи big data, що дозволить виникнути інноваційній економіці. Це буде не "Київ в смартфоні" чи "Львів в смартфоні", а вся державу – "Україна в смартфоні". Для цього потрібен якісний Інтернет і мобільний зв'язок на всій території України. Приєднатися до європейського Digital Single Market – Україна повинна за п'ять років.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

При цьому президент не цілком упевнений, що проект вдасться і реалізується кращим чином.

Нагадаємо, що "Ти що, розумний, на*уй?": під Одесою розлючений коп побив чоловіка кийком, жорстокі кадри

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві працівники металобази знайшли бездиханне тіло дитини в одному з металевих контейнерів серед купи металобрухту.

Також портал "Знай.ua" інформував, що в Одесі заміновано десятки будинків та лікарні: місто на вухах, копи збилися з ніг.