Експерти, з якими поспілкувалася "Страна", не виключають, що саме Вавриш буде вирішувати не тільки будівельні, але і грошові питання.

Концепцію нового Офісу президента в офіційному ролику команди Зеленського представляв київський забудовник, глава компанії SAGA Development і друг глави АП Андрія Богдана – Андрій Вавриш. Він багато будує в центрі, причому, до ряду його об'єктів "є питання".

Як саме будуть "осучаснювати" і скільки це буде коштувати – поки точно не відомо. З анонсованого проекту зрозуміло, що будуть енергозберігаючі технології, офіси за принципом "єдиного простору", кафе (Зеленський – за Starbucks).

Музейники підтримали ідею Зеленського про переїзд з Адміністрації президента
Музейники підтримали ідею Зеленського про переїзд з Адміністрації президента

"В Українському домі – близько 8 тисяч квадратних метрів. Сама будівля там міцне і у відносно хорошому стані. Думаю, щоб його переобладнати за сучасними стандартами, знадобиться до 2 млн доларів. Не виключено, що запропонують взяти участь столичним девелоперам, так сказати, в якості іміджевого проекту", – каже експерт ринку нерухомості, керуючий партнер ARTA Property Management Михайло Артюхов.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Здебільшого для забудовників, у яких є проблеми з об'єктами, цей проект може стати способом вирішення проблем з чиновниками і контролюючими органами. Як і для самого Вавриша. Зокрема, його проект на Подолі, на перетині вулиць Сагайдачного та Андріївської у девелоперських колах є "проблемним" у плані дозвільної документації.

Сумнівні джерела фінансування вже викликають питання у громадськості.

"Переїзд – за. Фінансування не з бюджету – за. Але щоб потім не "відпрацьовувати". Тобто фінансування повинно бути "прозорим" – хто, скільки і на яких умовах профінансував. Український дім – проти. Побудований під музей, з усіма технологіями мікроклімату і запасників. Тому зробити музей сучасного українського мистецтва, наприклад. В колишній будівлі АП зробити готель – за. Причому за участю частки держави, щоб крім податків ще й дивіденди в скарбницю йшли. Колись витала ідея щодо Маріїнського палацу. Вважаю, що цілком допустимо. Але краще, щоб будівлю АП дійсно було побудовано "з нуля" з сучасним дизайном та комунікаціями", – написав у Facebook бізнесмен Олег Боруца.

Нагадаємо, що "Ти що, розумний, на*уй?": під Одесою розлючений коп побив чоловіка кийком, жорстокі кадри

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Києві працівники металобази знайшли бездиханне тіло дитини в одному з металевих контейнерів серед купи металобрухту.

Також портал "Знай.ua" інформував, що в Одесі заміновано десятки будинків та лікарні: місто на вухах, копи збилися з ніг.