Прокуратура просить Малиновський районний суд Одеси засудити до 12 років позбавлення волі мера Одеси Геннадія Труханова, обвинуваченого у привласненні 92,7 млн гривень при купівлі будівлі заводу "Краян". Про це сказав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Максим Кравченко в ході дебатів, передають Українські новини.

Він просить суд визнати 8 обвинувачених, у тому числі Труханова, винними у заволодінні 92,659 млн гривень держкоштів при купівлі будівлі заводу "Краян" за завищеною вартістю. Прокуратура просить суд конфіскувати 92,7 млн гривень, заарештованих на рахунках фірми "Еліт Девелопмент", яка продала будівлю заводу.

В САП стверджують, що Труханов мав до 2017 року паспорт громадянина Росії і, за даними Інтерполу, людина з такою зовнішністю знаходиться в міжнародному розшуку. У підсумку, САП просить засудити Труханова як організатора злочинної схеми до 12 років в'язниці, його заступника Павла Вугельмана - до 11 років.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Обвинувачених Олексія Спектора, Василя Шкрябая, Володимира Радіонова і Петра Загодиренко просять засудити до 10 років в'язниці. Обвинувачених Ігоря Кравченка пропонується засудити до 11 років в'язниці, а Галину Богданову - до 7 років. САП просить також конфіскувати все майно обвинувачених і заарештувати їх.

Нагадаємо, що вчора прихильники Саакашвілі штурмом брали ЦВК.

Раніше портал Знай.uа повідомляв про те, що Порошенко одним рішенням вдарив по мільйонам українців.

Також портал Знай.uа писав, що Одесі судять мера Труханового: Саакашвілі вставив свої п'ять копійок, почула вся Україна.