Вадим Новинський лише у 2012 році, завдяки указу Януковича, прийняв українське громадянство, але вже встиг залишитися в пам'яті жителів країни надовго. Скандали, пов'язані з ним, просто не злічити, але, за будь-якої влади, він все ж залишається на плаву.

Вадим Новинский
Вадим Новинский

Не дивлячись ні на які потрясіння він залишається в списках найбільш заможних людей. Не уникає він і з політики, будучи депутатом Верховної Ради від "Опозиційного блоку", повідомляє портал Politeka.

Свій шлях він почав з Ленінградських заправок, але, тим не менш, досить таки швидко "виріс" у своїй кар'єрі. Цим він зобов'язаний трьом людям: олігарху Алішеру Усманову, політику Віктору Черномирдіну, а так само - бизнесмену Андрію Клямці.

Усманов "вивів" Новинського у світ великого бізнесу, його фірми "Інтерфін" і "В. А. Інвест" стоять за першою серйозною компанією Новинського – "Лукойл-Северо-Запад-нафтопродукт".

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Новинський і Черномирдін

В кінці 90-х Новинський і Клямко купили Інгулецький і Південний гірничо-збагачувальні комбінати. Тодішній керівник Фонду держмайна Михайло Чечетов напевно міг би багато розповісти. Але, так сталося, що саме в період, коли пішла хвиля розглядів з російськими активами в Україні, він "випав з вікна". Однак,достеменно відомо, що приватизація підприємства проходила дуже непрозоро. В 2004 році він придбав у "Молдавський металургійний завод", відразу ж перепродавши його Алішеру Усманову, а в 2005 році придбав у Ігоря Коломойського "Криворізький железнорудный комбінат". У тому ж 2005 році Новинскийм вирішив зазіхнути на "Криворіжсталь", але програв аукціон індусу Лакшмі Міталлу. У 2006 році Вадим В'ячеславович відкрив свою другу українську структуру "Смарт холдинг". Крім металургії та суднобудування, Новинський зайнявся харчовою промисловістю, основою якої стала корпорація «Верес» і свинарські підприємства. Завдяки останнім активів він отримав прізвисько "Свинопас".

У 2007 році Вадим Новинський обміняв свої металургійні активи, включаючи Гзк на частку в компанії Ріната Ахметова "Метінвест", ставши тим самим партнером найбагатшої людини країни.

Вадим Вячеславович був одним із головних спонсорів фонду "Україна 3000", який нібито будував "Дитячу лікарню майбутнього", а насправді просто збирав гроші з олігархів, так нічого і не побудувавши.

головний скандал Новинського - конфлікт з Порошенком. В ході якого Петро Олексійович назвав його "С*ка православна".

Новинський давній і послідовний прихильник російської ідеї в Україні. Ще в 2013 році, коли він йшов у Верховну Раду по округу в Севастополі, він заявляв про те, що російська мова повинна стати державною, а Україна увійти в Митний Союз.

Сьогодні Новинський залишився єдиною сполучною ланкою між московським істеблішментом і українськими олігархами.