Центр соціологічна група "Рейтинг" та "Центр Разумкова" провели соцопитування щодо настроїв українців перед парламентськими виборами. Ці дані показують не тільки тренди, які актуальні для суспільства та політики, а й разюче відрізняються своїми цифрами, пише Хвиля.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, безумовним лідером є президентська партія "Слуга народу". Однак "Разумков" показує падіння рейтингів у партії президента, причому досить серйозне, яке обіцяє посилитися, якщо зараз не звернути на нього увагу. Нещодавно ми могли говорити про 47-48% голосів виборців у пропрезидентської партії, то тепер "Слуга народу" знаходиться на рівні 45,3% у "Рейтингу" і 42,7% у "Разумкова".

За соціологічними опитуваннями двох організацій друге місце посідає "Опозиційна платформа - за життя", вони отримують 12,1% та 10,5% голосів відповідно. Партія Святослава Вакарчука "Голос" замикає трійку лідерів зі своїми 8,4%. Однак "Центр Разумкова" оприлюднив меншу цифру для "Голосу" - 6,4%.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Партія Юлії Тимошенко "Батьківщина" також слабка в даних групи "Рейтинг", оскільки за неї готові проголосувати лише 7% виборців. Але "Центр Разумкова" показує прямо протилежну картину, оскільки говорить про те, що "Батьківщина" може розраховувати на 10,2% підтримки, обганяючи і "Голос", і "ЄС", і "Силу і Честь". Ймовірно, ця партія отримає голоси виборців, які раніше проголосували б за партію Ляшка.

"Європейська солідарність" Петра Олексійовича в соціологічних дослідженнях знову нез'ясовно зросла з 5% до 7% у "Рейтингу", і до 9,8% у Разумкова. Варто відзначити, що за результатами тих же регіональних зрізів партія «Голос» і "Свобода" продовжують грати на полі Петра Олексійовича, але до них додалася ще й "Українська стратегія" Гройсмана, почала відтягувати електорат Порошенко, що особливо активно відбувається в Києві.

Нагадаємо, Вакарчук з командою "Голос" публічно заприсяглися більше не йти в парламент.

Раніше Знай.ua повідомляв, Гриценко однією фразою "зламав" Вакарчука.

Також Знай.ua писав, "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.