Спікер Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон про тимчасові слідчі комісії, в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента і передав його на підпис Володимиру Зеленському. Однак президент поки не підписав його.

Представник Зеленського в парламенті Руслан Стефанчук пояснив цю ситуацію.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Стефанчук підтвердив, що в четвер термін на підписання справді закінчився. Після трьох вихідних у понеділок на цю тему буде розгорнута відповідь, а поки зауважив, що в ухваленому законі, як виявилося при аналізі, 15 разів порушили Конституцію, а тому підписувати подібний документ не має сенсу. За словами Руслана Стефанчука, подібний закон потім можна буде легко "розвалити" в Конституційному суді.

Руслан Стефанчук
Руслан Стефанчук

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Президент чітко сказав, що не підпише жодного закону, в якому було кнопкодавство або допущені інші великі порушення регламентних процедур. Тому ми на даний момент уважно вивчаємо ці питання", - зазначив представник президента у Верховній Раді.

Зазначимо, що 6 червня народні депутати ухвалили законопроект № 1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", в якому передбачені положення щодо запровадження процедури імпічменту президента. Зеленський також подавав у ВР президентський законопроект про імпічмент глави держави, але Рада не внесла його у порядок денний сесії.

Верховна Рада
Верховна Рада

Нагадаємо, що українці терміново звернулися до Зеленського, яка там діджиталізація: "Так виглядає реальне життя".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що "Слуга народу" поза конкуренцією, а "Європейська солідарність" на дні: соцопитування показало, який вибір зроблять українці.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.