Керівник Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв'ю журналістам розповів, що самі українці більшістю своїх голосів повинні визначити, як будуть називатися вулиці в їхньому місті.
За словами Богдана, жодна влада не має права нав'язувати більшості ідеї меншості, чи навпаки.

У будь-яких цивілізованих країнах питання назви вулиць вирішує народ, а не купка депутатів які вдають із себе більшість українського народу.

За його словами, питання перейменування столичного Московського проспекту на проспект Степана Бандери необхідно винести на референдум.

Також керівник офісу президента зізнався, що хотів би зробити російську мову регіональною на території Донецької та Луганської областей.

"Я сам зі Львова, у нас же там "бандерівці", я за українську мову і я за Україну. Але у нас є проблема, її потрібно вирішувати. Ми говоримо безкінечно, але нічого не вирішуємо, а потрібно вирішувати", -сказав Богдан, розмірковуючи про ситуацію з російською мовою в Україні.

У той же час Богдан упервнений, що російська мова в якості другої державної, поглиблює конфлікт і він виступає проти такого кроку. Але він схвалює визнання регіональних мов.

На уточнююче запитання, що буде, якщо услід за Донбасом регіональною мовою для себе зроблять російську Одеса та Харків, Богдан заявив, що потрібно йти на такі компроміси.

"Давайте тоді всіх змусимо розмовляти українською? Тоді зупинимось на тому, що Укоаїна - це в нас буде Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська області. Ми повинні шукати компроміси чи ми повинні всім нав'язувати думку якоїсь частини України?", - заявив керівник офісу президента Зеленського.

Нагадаємо, суд Києва скасував перейменування проспектів Степана Бандери і Романа Шухевича.