Мільйони громадян отримують гроші, яких недостатньо для проживання навіть за підрахунками самих чиновників. Блогер Михайло Шнайдер звернув увагу на економічну катастрофу і розкрив деталі на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

З 1 липня Мінсоцполітики підняв мінімальну щомісячну пенсію. Але навіть після цього вона значно менша за прожитковий мінімум, встановленого Кабміном і конкретно Мінсоцполітики на чолі з міністром Андрієм Ревою. Українські люди похилого віку змушені сильно економити, щоб дожити хоча б до наступної виплати, повідомляє портал Politeka.

Пенсіонер
Пенсіонер

"Ми всі живемо просто в унікальному державі. Тільки у нас можуть відбуватися такі "чудеса". Тільки вдумайтеся в це. Мінімальна пенсія, яку отримують мільйони літніх українців, на 443 гривні менше прожиткового мінімуму. А це означає, що доросла людина просто фізично не зможе вижити на ці гроші. Ні в одній цивілізованій країні світу, таке в принципі неможливо. А ось дані про розмір пенсії та прожиткового мінімуму у наших сусідів:
Польща - Прожитковий мінімум 255€. Пенсія 500€.
Німеччина - Прожитковий мінімум 670€. Пенсія 1000€.
Туреччина - Прожитковий мінімум 434$. Пенсія 600$.
Правда вражає? Стара влада, офіційно поставила мільйони українських людей похилого віку, не просто за межу бідності, а за межу виживання. І першочергове завдання нової влади, виправити цю жахливу помилку. Адже далі так жити, вже просто неможливо." - написав Шнайдер.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

В коментарях відразу відгукнулися небайдужі українці:

"Сльози.. Чесно. 12 млн пенсіонерів віддали десятиліття? платять податки.. Подяку. Тварюки.", "Невже вони і далі будуть знущатись? Ці жирні рила?", "Невідомо, як Гройсман прожив би за 2000 гривень", "І воно хоче, щоб його кудись вибрали еб*місячний в рот", "1500 не хочете інвалідні !! Гройсман, щоб ти так жив на одну зарплату", "Чому ці два вінницьких виродка тупорилих, не утворених повинні керувати країною, жирувати і вирішувати кому жити, а кому вмирати. Хто дав їм таке право?", "Пушкін дописався, Гагарін долітався, а вони вже допрыгались"

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з Тимошенко через розпуск Ради.

Як повідомляв Знай. ua Гройсман і Тимошенко оскандалилися в прямому ефірі.

Також Знай. ua писав, що Гройсман накинувся на Тимошенко в прямому ефірі.