Українські пенсіонери отримують просто феноменальну зарплату завдяки Кабміну на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Блогер Михайло Шнайдер звернув увагу на економічну катастрофу і розкрив деталі на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

З 1 липня Мінсоцполітики підняв мінімальну щомісячну пенсію. Але навіть після цього вона значно менше прожиткового мінімуму, встановленого Кабміном і конкретно Мінсоцполітики на чолі з міністром Андрієм Ревою. Українські люди похилого віку змушені сильно економити, щоб дожити хоча б до наступної виплати.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

"Ми всі живемо просто в унікальному державі. Тільки у нас можуть відбуватися такі "чудеса". Тільки вдумайтеся в це. Мінімальна пенсія, яку отримують мільйони літніх українців, на 443 гривні менше прожиткового мінімуму. А це означає, що доросла людина просто фізично не зможе вижити на ці гроші. Ні в одній цивілізованій країні світу, таке в принципі неможливо." - підкреслив Шнайдер.

Далі Шнайдер навів приклад співвідношення прожиткового мінімуму і мінімальної пенсії в інших країнах:
Польща - Прожитковий мінімум 255€. Пенсія 500€.
Німеччина - Прожитковий мінімум 670€. Пенсія 1000€.
Туреччина - Прожитковий мінімум 434$. Пенсія 600$.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Правда вражає? Стара влада, офіційно поставила мільйони українських людей похилого віку, не просто за межу бідності, а за межу виживання. І першочергове завдання нової влади, виправити цю жахливу помилку. Адже далі так жити, вже просто неможливо." - написав Шнайдер.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з Тимошенко через розпуск Ради.

Як повідомляв Знай. ua Гройсман і Тимошенко оскандалилися в прямому ефірі.

Також Знай. ua писав, що Гройсман накинувся на Тимошенко в прямому ефірі.