З резолюції політичного комітету Парламентської асамблеї ОБСЄ намагалися дещо прибрати. Так, Російська делегація мала намір скасувати згадку про невиконання нею мінських угод і засудження окупації Донбасу та Криму.

"Пропонована Росією поправка повинна була б виключити з тексту резолюції щодо Східної України та Криму слова про деокупацію Кримського півострова. Проте Комітет ПА ОБСЄ відхилив поправку російської делегації", - сказано у повідомленні.

На засіданні комітету ПА ОБСЄ повідомили, що резолюція закликає:
  • припинити бойові дії на Донбасі,
  • провести повне відведення великокаліберного озброєння,
  • припинити застосування протипіхотних мін,
  • забезпечити деокупацію Криму і Севастополя,
  • вивести Збройні сили Росії з української території та врегулювати конфлікт на основі повного виконання мінських домовленостей.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Делегація Росії вимагала виключити з тексту саме ці слова і всі прекрасно розуміють, з якою метою. Глава російської делегації Петро Толстий переконував, мовляв таке формулювання вказує на "вкрай сумнівні і суперечливі твердження".

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Щойно Росія намагалася прибрати згадку про невиконання нею мінських угод та засудження окупації української території з резолюції політичного комітету ПА ОБСЄ. Підсумок: російська делегація вчергове опинилася в ізоляції. Її пропозиція була підтримана тільки одним депутатом із Казахстану. За – 7. Проти – 62", – повідомив у Facebook нардеп з франції "Народного фронту" Сергій Висоцький.

Нагадаємо, Зеленський влаштував прочухана Клімкіну і послав потужний сигнал Путіну.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про те, що Зеленський дав українцям надію на мирний Донбас: відео.

Також "Знай.ua" писав про те, що "Слугу народу" запідозрили в планах "злити" округ в Харкові Добкіну-молодшому.