У Києві в понеділок, 8 липня, стартував саміт Україна-ЄС. На ньому виступив президент України Володимир Зеленський, який заявив про те, що економічна блокада з Донбасу може бути знята при певних умовах.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Президент уточнив, що економічна блокада Донбасу може бути знята лише після того, як всі захоплені і націоналізовані підприємства Росією на окупованих територіях повернуть під контроль України. Він уточнив, що дане питання неодноразово обговорювали в Мінську.

"Питання з економічною блокадою - все це можливо. Ми в Мінську про це говоримо. Я пам'ятаю, як неправильно інтерпретували Кучму. Ми говорили, що все найближчим часом можна зняти економічну блокаду. Але будь ласка, поверніть нам незаконно націоналізовані наші підприємства, які зараз знаходяться на тимчасово окупованих територіях", - пояснив Зеленський.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У саміті взяли участь президент Ради Європи Дональд Туск, а також голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

При цьому в ході заходу, Володимир Зеленський заявив, що XXII саміт Україна-ЄС може не відбутися і висловив надію, що до того часу Україна стане невід'ємною частиною Європи.

Нагадаємо, біографія, досьє на українського шоумена, гумориста-політика Володимира Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський підготував політикам фатальне покарання.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського дали чітку відповідь усім українцям про тарифи на комуналку.