У представництві ЄС в Україні закликали депутатів ухвалити проєкт закону №10426 про повноваження Вищого антикорупційного суду, щоб усунути проблему перезавантаження суддів та дозволити суду зосередитися на справах про топ-корупцію.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Ми закликаємо депутатів якнайкраще використати останню пленарну сесію та ухвалити ключовий законопроєкт №10426, який уточнює юрисдикцію Вищого антикорупційного суду", - йдеться у повідомлення представництва ЄС в його офіційному Twitter-каналі.

правосуддя

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Представники ЄС наголошують, що новий закон повинен сприяти антикорупційному суду зосередитися тільки на тих випадках, які розслідує НАБУ, а не займатися іншими справами, а також розвантажити інші суди.

гроші, корупція

Президент Володимир Зеленський подав законопроект до Верховної Ради 8 липня.

"Запропоновані законодавчі зміни дадуть змогу усунути проблему перевантаження суддів Вищого антикорупційного суду та забезпечити ефективний судовий розгляд кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів високопосадовців у розумні строки", - йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" перетворить українців на заручників корупціонерів.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо про новий підкуп українців на парламентські вибори 2019. Хто прагне ще п'ять років прикривати свій кримінальний бізнес.

Також Знай.ua писав про те, що президент Зеленський зробив нове призначення. Що відомо про нового голову Луганської ОДА.