Президент України Володимир Зеленський призначив нового голову Луганської обласної державної адміністрації. Ним став Віталій Комарницький.

Відповідний указ від 5 липня оприлюднено в неділю на сайті президента.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Призначити Комарницького Віталія Мар'яновича головою Луганської обласної державної адміністрації", - йдеться в указі.

Зеленський знову вирушив на Донбас. Разом з ним цього разу у Донецьку область поїхав президент Європейської ради Дональд Туск. Разом вони відвідають Станицю Луганську. Президент України особисто вручив Комарницькому посвідчення очільника області.

Популярні новини зараз
"За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

"Для нашої країни важливий пріоритет – припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. Ми зараз пролітали з паном Дональдом Туском (Президент Європейської ради. – Ред.), бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не лише через війну, а й через те, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія", – наголосив президент.

Комарницький подякував за довіру та зазначив, що виконання поставлених завдань є реальним. Він заявив: "Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою та допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити й більше працювати".

Зазначимо, що Віталію Комарницькому 55 років, він займає посаду ректора Луганського університету внутрішніх справ, який після окупації Росією Луганська спочатку переїхав до Сум, а згодом до Сєвєродонецька.

Зеленський та Туск разом відправилися з робочою поїздкою на Донбас. Вони поспілкуються з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і місцевими жителями, а також ознайомляться з гуманітарними проектами, які реалізуються за підтримки ЄС.

Окрім цього вони заслухають звіт про поточну ситуацію в регіоні проведення операції Об'єднаних сил. Зазначимо, що нещодавно штаб ООС повідомив про перший етап відводу українських підрозділів під наглядом місії ОБСЄ у Станиці Луганській. Українська армія і бойовики в районі КПВВ повинні були відійти від займаних позицій на 1 кілометр углиб.

Нагадаємо, що ми писали, чи стане Донбас російськомовним офіційно: у команді Зеленського озвучили несподівану позицію.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського зробили українцям неймовірний подарунок: нова система сподобається усім.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підрахував, як дорого обійдеться відбудова Донбасу: зацвіте, мов райський сад.