Більше, ніж дві третини судової системи складають судді старої школи, також є і ті, кого можна назвати «судовими баронами». Більш того, у відбіркових та дисциплінарних комісіях сидять такі ж люди, передає Politeka.

Вони ніколи не дадуть шанс (або дадуть мінімальний) тим, хто хоче стати суддею з-за системи, пише LB.ua.

Видання також поспілкувалося з сьомим номером у списку партії «Голос» Ярославом Юрчишиним. До політичної кар'єри він працював у громадському секторі, зокрема, був виконавчим директором, а потім головою правління Transparency International Україна.

«Ми перезавантажили систему відбору та нагляду за суддями, реформуючи Вища рада правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію суддів», — заявив в інтерв'ю Лівому березі заступник голови партії «Голос» Ярослав Юрчишин.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

«Більше, ніж дві третини судової системи заповнені суддями старого формату, в тому числі є й ті, кого можна назвати« судовими баронами ». Це наслідок того, що у відбіркових та дисциплінарних комісіях сидять такі ж люди. Вони ніколи не дадуть шанс (або дадуть мінімальний) тим, хто хоче стати суддею через системи «, — вважає представник партії Вакарчука.

«Ми не плануємо в черговий раз пускати всіх суддів на переатестацію, оскільки вони і так недавно проходили перевірку. А хочемо змінити підхід до формування ВККС і ВРУ. Це перше завдання. А другий — на основі висновків громадських експертів (як міжнародних, так і українських) «почистити» нинішню судову систему. Мова йде про тих висновки Громадської ради чесноти (ГРД, — LB.ua), які були проігноровані ВККС, як і ВРП», — додав Юрчишин.

Нагадаємо, що найбільш ймовірною не сьогоднішнього дня є парламентська коаліція партій «Голос» і «Слуга народу». Про це у своєму блозі пише політолог Кирило Сазонов. При цьому результати соцопитувань, які показують українською, він назвав дуже сумнівними.

Так, за останні три-чотири дні з'явилося кілька опитувань. Згідно з їхніми результатами, «Голос» перебуває на межі проходження або навіть зовсім відсутня.