Європейський парламент підтримав резолюцію, яка стосується українських політв'язнів в Росії. Згідно їй, РФ зобов'язана відпустити всіх ув'язнених, які незаконно утримують в Росії і аннексированном Криму.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Резолюція Європейського парламенту по Росії, особливо ситуації з екологічними активістами та українськими політичними в'язнями прийнята! Росія повинна негайно звільнити українських політв'язнів! Спасибі партнерам за підтримку!" повідомили у представництві України при ЄС.

🔴EN/UA #BreakingNews 458 Members of the European Parliament supported resolution on Russia, notably the situation of...

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще
Geplaatst door Mission of Ukraine to the EU op Donderdag 18 juli 2019

У повідомленні говориться, що за резолюцію проголосували 458 депутатів, 80 проти, ще 89 — утрималися, повідомляє портал Громадське.

Українці в коментарях до повідомлення надзвичайно зраділи, але їх бентежить,що Росія може просто наплювати на ці вимоги:
"На жаль, "а що толку?" Росії не цікаві якісь резолюції, брала не вона, а чи не з її кишені", "Повинна негайно звільнити, але чхати Росія хотіла на ті ваші резолюції.", "Чхати хотіла, а насправді вже розвалюється під санкціями.".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто відзначити, що депутати закликали Путіна негайно відпустити українських моряків і кораблі, захоплені під час збройної провокації в районі Керченської протоки в листопаді минулого року.

Нагадаємо, Зеленський розкрив тривожні деталі розмови з Путіним, агресор висунув вимоги: "Не дай бог".

Як повідомляв Знай.uа Зеленський вирвав українських героїв з іклів Путіна: Порошенку це не вдалося за 5 років.

Також, Знай.uа писав, Путін запропонував Зеленському обмінюватися полоненими: умови обговорює вся країна.